Meteorolojiden Konya için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Konya ve çevresi için fırtına uyarısında bulundu. Turuncu kodlu uyarıda Fırtına nedeniyle yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
Meteorolojiden Konya için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, iç Ege, İç Anadolu Bölgesi, Batı ve Orta Akdeniz ile Karadeniz'in iç kesimleri için fırtına uyarısında bulundu.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, yarın, rüzgarın, İç Ege, İç Anadolu Bölgesi, Batı ve Orta Akdeniz ile Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer fırtına, Burdur, Isparta, Antalya'nın iç kesimleri, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Niğde ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerinde ise hamleli tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Akdeniz'de yarın gece saatlerinde, Doğu Karadeniz'de ise çarşamba öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Fırtına nedeniyle yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AFAD'dan uyarı mesajı

AFAD'dan Konya'ya yaşayanlara gönderilen kısa mesajda, "Meteorolojiye göre yarın Konya'da kuvvetli fırtına bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve baca gazi zehirlenmelerine karşı tedbirli olun." ifadelerine yer verilerek vatandaşlar uyarıldı.

Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan uyarı şöyle:

Rüzgarın; 4 Nisan 2023 Salı günü güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Aksaray’da kuvvetli yer yer fırtına (40-60 km/saat hamleli 60-70 km/saat), Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinde ise kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerinde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, toz savrulması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Bölgemizde salı gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Rüzgar hızı sınıflandırması

ruzgar-hizi-siniflandirmasi.jpg

Etiketler :