Meteorolojiden Konya'ya peş peşe uyarılar... Bir de müjde var!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya tahminlerini paylaştı.. Tahminlere göre Konya'da bugün toz aşınımı ve kuvvetli rüzgar etkili olacak. Haftasonundan itibaren ise 3 gün peş peşe yağış var.
Meteorolojiden Konya'ya peş peşe uyarılar... Bir de müjde var!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre Konya ve çevresinde (Aksaray, Niğde, Karaman) bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya kent merkezi ile batı ve kuzey kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) ve kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

toz-tasinimi-uyarisi-konya-hava-durumu.png

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgârın; bölge genelinde güney ve güneybatıdan (Lodos) kuvvetli rüzgar (40-70 km/saat) ve kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KONYA'YA YAĞIŞ MÜJDESİ

Meteoroloji haftasonundan itibaren Konya için yağış müjdesi verdi. Tahminlere göre cumartesi, pazar ve pazartesi günü Konya'da gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor.

konyaya-yagis-mujdesi.png

KONYA HAVA DURUMU

Konya ve ilçelerinde bugün beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:

Konya :29

Meram :29

Karatay :29

Selçuklu :29

Ahırlı :27

Akören :29

Akşehir :27

Altınekin :27

Beyşehir :25

Bozkır :28

Cihanbeyli :26

Çeltik :28

Çumra :31

Derbent :24

Derebucak :24

Doğanhisar:23

Emirgazi :30

Ereğli :31

Güneysınır :28

Hadim :25

Halkapınar :29

Hüyük :23

Ilgın :27

Kadınhanı :27

Karapınar :31

Kulu :27

Sarayönü :27

Seydişehir :25

Taşkent :23

Tuzlukçu :26

Yalıhüyük :27

Yunak :26

 Muhabir