Meteorolojiden Konya'ya uyarı! Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Konya dahil 7 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden Konya'ya uyarı! Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu...

Yapılan uyarıda, içerisinde Konya'nın da bulunduğu 7 ilde gök gürültülü sağanak yağış olacağı ve vatandaşların yıldırım, su baskını ve sel konularında dikkat olmaları belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısında sabah saatlerinden itibaren Kayseri, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir Ankara ve Sivas'ın güney kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Yağışlar çerçevesinde; vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Konya, Aksaray ve Niğde il genelinde yerel kuvvetli (21-50kg/m2) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

meteorolojiden-konya-dahil-7-ile-saganak-yagis-uyarisi.png

Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu...

Konya, Aksaray ve Niğde’de yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Etiketler :