Meteorolojiden Konya'ya uyarı! Yer yer çok kuvvetli yağışlara dikkat

Meteorolojiden Konya ve çevresine yer yer çok kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Yağışların özellikler öğleden sonra etkili olması bekleniyor. Konya'da bugünün detaylı hava durumu şöyle:
Meteorolojiden Konya'ya uyarı! Yer yer çok kuvvetli yağışlara dikkat

Konya ve çevresinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların Aksaray çevreleri ve Konya'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalması bekleniyor.

Genellikle kuzey, kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

meteorolojiden-konyaya-uyari-yer-yer-cok-kuvvetli-yagislara-dikkat.png

13 ilçeye uyarı

Kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışlara dikkat: 19 Haziran 2023 Pazartesi günü Aksaray çevreleri ve Konya’nın kuzey ilçelerinde (Selçuklu, Derbent, Ilgın, Doğanhisar, Akşehir, Kadınhanı, Sarayönü, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik, Cihanbeyli, Kulu, Altınekin) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Konya hava durumu (5 günlük)

19 Haziran Pazartesi
(kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışlı)
16 / 24

20 Haziran Salı
(gökgürültülü sağanak yağışlı)
15 / 25

21 Haziran Çarşamba
(çok bulutlu)
14 / 24

22 Haziran Perşembe
(parçalı bulutlu)
15 / 25

23 Haziran Cuma
(az bulutlu)
15 / 25

Etiketler :