Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi! 33 ile uyarı harita ile paylaşıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olarak şekillenecek. Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. İşte konu hakkında son açıklamalar...
Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi! 33 ile uyarı harita ile paylaşıldı

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli, olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40 - 60 km / saat) olarak esmesi bekleniyor.

33 İL İÇİN "TURUNCU" VE "SARI" UYARI: KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT

Öte yandan kuvvetli yağış beklenen, Ankara, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Siirt, Sinop, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce için "sarı", Adana, Adıyaman, Diyarbakır ve Sakarya için "turuncu" uyarıda bulunuldu.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

İstanbul için önümüzdeki 5 gün herhangi bir kar uyarısı bulunmuyor. Ancak bugün İstanbul'un batısındaki illerde Kırklareli ve Tekirdağ'da kar yer yer kar yağışının etkili olması bekleniyor.

BAZI İLLER İÇİN 'KAR' UYARISI

Öte yandan haritalı hava durumu tahmin raporunda bazı iller için kar yağışı uyarısı yapıldı.

7/ 8

İşte o iller:

10 Aralık Pazar: Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis, Hakkari

8/ 8

12 Aralık Salı: Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis

13 Aralık Çarşamba: Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis

Kaynak:YENİ ŞAFAK

Etiketler :