Mevlader Derneği'nden cami gölgesinde yardım faaliyeti

Konya’da yardım faaliyetlerine devam eden Mevlader Derneği, farklı bir projeye imza attı. Selçuklu Müftülüğü ile birlikte yürütülen projede, ihtiyaç sahibi aileler için temin edilen gıdalar, camilerde toplandı. Yardıma ihtiyacı olanların mahcubiyet hissetmeden cami imamı aracılığıyla taleplerini alabileceği kaydedildi.
Mevlader Derneği'nden cami gölgesinde yardım faaliyeti

İhtiyaç sahibi aileler için Konya’da başlatılan yardım projelerine bir yenisi daha eklendi. Muhtaç durumda olanların gıda teslimatı esnasında mahcubiyet hissetmemesi için yapılan projede, gıdalar camilerde toplandı. Mevlader tarafından yürütülen projede ihtiyaç sahibi aileler, Kule karşısında bulunan Adnan Menderes Camii’nden ve M1 Merkez arkasında bulunan Yıldırım Beyazıt Camii’nden ihtiyaçlarını temin edebilecek.

mevlader-gida-yardimi-7.jpg

‘RAMAZAN, BEREKET AYIDIR’

Camiler aracılığıyla yürütülecek yardım faaliyetlerinin açılışına katılan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “Mübarek Ramazan Ayı’nı idrak ettiğimiz şu günlerde bir pandemi söz konusudur. Pek çok kardeşimiz işini, rızkını temin edebilecek bir çalışma imkanı bulamamaktadır. İbadete açık olup cemaatle namaza kapalı olan camilerimizde yardım faaliyetleri yürütülecektir. Mevlader Derneği, Selçuklu Müftülüğümüz ve İmamımız böyle bir faaliyet organize ettiler. Bu gerçekten tamamen gönüllü bir çalışmadır. Evinde fazlası olanın getireceği, ihtiyacı olanın götüreceği bir yardım çalışmasıdır. Ramazan ayı, bereket ve rahmet ayıdır. Böyle bir çalışmanın belaları savacağına, hastalıkların şifa bulmasına vesile olacağına inanıyorum. Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) böyle buyurmaktadır. Bu konuda emeği geçen dernekteki kardeşlerimize, Selçuklu Müftümüze ve imamımıza da teşekkür ediyorum. Gayretlerinden dolayı tebrik ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

mevlader-gida-yardimi-2.jpg

HER MAHALLEDE OLMASI AMAÇLANIYOR                                    

Yardım camilerinin her mahallede olması için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber “Osmanlı zamanında sadaka taşları vardı. Şimdi de böyle hayır çarşılarının camilerin gölgesi altında açılması bir başka güzelliktir. Selçuklu’da bugüne kadar hocalarımız Allah’a şükür 2 bin aileye ulaştılar. Nakdi ve gıda yardımı yapıldı. Bu Ramazan Ayı’nda en azından her mahallemizdeki bir camimizde böyle hayır çarşısının olması şeklinde projemize başladık. Rabbimiz Mevlader gibi böyle gönüllü kuruluşların sayısını artırsın. Derneğimize ve bu projeye katkı sağlayan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

mevlader-gida-yardimi-5.jpg

‘EL UZATMAK İSTİYORUZ’                                                

İhtiyaç sahibi ailelere el uzatmak için böyle bir proje yürüttüklerini söyleyen Mevlader Derneği Basın Sözcüsü Maziyetullah Kulu Oğuz, “Konya’daki birtakım gönüllü hanımların organizesiyle ve ‘İmkanı olan getirsin, ihtiyacı olan götürsün’ sloganıyla oluşturduğumuz projeyle memleketimizdeki ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya çalışıyoruz. Bunu da insanın insana ulaşması şeklinde değil de, camiden halka şeklinde yapıyoruz. Hakk’tan direkt halka ürünlerimiz gittiğinde karşıdaki yardım alan kişi mahcup duruma düşmemektedir. Ayrıca onların çocuklarının camiye ısınmasını bu projede amaçlıyoruz. Bu iyiliğin halka halka tüm ilimize yayılmasını amaçlıyoruz. Şuanda pilot olarak 2 camimizde başladık. Kule karşısındaki Adnan Menderes Camii ile M1 Merkez arkasındaki Yıldırım Beyazıt Camii’nde faaliyetlerimizi yürütüyoruz. İçerideki raflarımızda temel gıda maddeleri vardır. Bir mutfakta elzem olan gıdaları bulundurmaktayız. Zekât verenlerin getirdikleri malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bunun için bir çaba ve gayret içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

mevlader-gida-yardimi-3.jpg

TOPTANCILARA ÇAĞRI

Gıda raflarının dolması için toptancılara çağrıda bulunan Maziyetullah Kulu Oğuz, “Yardım yapmak isteyen gönüllü vatandaşlarımız derneğimizin telefon numaralarından, sosyal medyadakiMevlader hesaplarımızdan bizlere ulaşabilirler. İhtiyaç sahipleri de camiye gelerek yardımlarını alabiliyorlar. Ayrıca buradan bütün toptancılarımıza çağrıda bulunuyoruz. Raflarımıza ne kadar destek olursanız o kadar hayra girmiş olursunuz. Süt üreticilerimiz süt rafımızı, yağ üreticilerimiz yağ rafımızı doldurarak destek verebilir. Maddi yardımı fazla kabul etmiyoruz. Direkt ürün temini istiyoruz. Özellikle toptancılar destek olurlarsa daha fazla kişiye yardım yapabiliriz” dedi. Selçuklu Adnan Menderes Camisi İmamı Esat Alemdar da yardım faaliyetlerinde kendisinin bizzat bulunacağını söylerken, öğle ile ikindi namazı arasında dağıtım yapacakları, ihtiyaç sahiplerinin bu zaman dilimlerinde gelmesi gerektiğini belirtti.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

mevlader-gida-yardimi-6.jpg

mevlader-gida-yardimi-1.jpg

mevlader-gida-yardimi-4.jpg