Mevlana Turistik Çadırı çok canlı

Mevlana Çarşısı ile Altın Çarşı esnafı kentsel dönüşüm nedeniyle Mevlana Turistik Çarşısı’nda hizmet vermeye başladı. Esnaf, Mevlana Müzesi civarında kurulan çadır kentte satış faaliyetlerine devam ediyor.
Mevlana Turistik Çadırı çok canlı

Mevlana Turistik Çarşısı esnafı, hediyelik eşya, Mevlana şekeri, lokum, pişmaniye, Konya sarması, hurma, tespih, gümüş takı, halı, kilim, oyuncak, büfe, el sanatları, deri giyim gibi ürünleriyle müşterilerini bekliyor. Fiyatların hiç olmadığı kadar uygun olduğunu söyleyen esnaf, vatandaşların gelip görmelerini istiyor.

konya-turistik-carsi-6.jpg

‘YAKLAŞIK 35 ESNAF BURADA BULUNUYOR’

Mevlana Turistik Çarşısı’nda yaklaşık 35 tane esnafın bulunduğunun bilgisini veren Konya Bakırcılar Zücaciyeciler Hırdavatçılar Odası Başkanı İbrahim Işık, “Öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Mevlana’nın etrafındaki dükkânlarımızı rezerve yaptılar. İnşallah ilerleyen süreçlerde güzel bir mekân, güzel bir ortam haline gelecek. Orada esnaf kardeşlerimiz vardı. Mevlana Çarşısı yıkılma aşamasına girdi. Yıkıldıktan sonra orada bulunan dükkânlar üç bölgeye dağıldı. Mevlana Çarşısıyla birlikte bazı hediyelik eşya dükkânlarımız eski LC Wakiki mağazasının olduğu yere gittiler. Bir kısmı İplikçi Camiinin oraya gittiler. Bir kısmı da Şehitliğin karşısındaki Mevlana Turistlik Çarşısına gittiler. Burası yeni bir oluşum. Yaklaşık 35’e yakın esnaf kardeşimiz buraya katılım sağladı. Konyalı vatandaşlarımız ya da dışarıdan gelen misafirlerimiz burayı bilmiyor. Konyalı vatandaşlarımız, hediyelik eşya, şekerleme, biblo, süs eşyası gibi ürünler almak istiyorlarsa burada fiyatlarımızda kampanyalar yapılmaktadır. Hediyelik eşya dükkânına sahip olan esnafımız tanıtım amaçlı ürünlerin fiyatlarını çok uygun fiyata vermektedir. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ibrahim-isik-001.jpg

‘EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ TANITIM’

Mevlana Turistik Çarşısı’nın tanınması anlamında eksiklik olduğunu ifade eden Konya Şekercim Hediyelik Eşya Sahibi Selim Yapılcan, “Kentsel dönüşümden dolayı dükkânlarımızdan çıkmamız gerekiyordu. Çıktığımız zaman Mevlana civarında uygun dükkân bulmamız gerekiyordu. Konya Büyükşehir Belediyemiz Şehitliğin karşısına çadır kent kurdu ve yaklaşık 35 esnaf arkadaşımla birlikte burada ürünlerimizin satış işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederiz. İkinci teşekkür edeceğimiz kişi ise Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’dır. O da hem lojistik hem de temizlik konusunda bize çok yardımcı oluyor. Şu anda en büyük eksiğimiz buranın tanınmamış olmasıdır. Özellikle Konya’daki hemşerilerimize burada büyük işler düşüyor. Konya’da hediyelik ürün denildiği zaman ilk akla Mevlana şekeri geliyor. Konyalı vatandaşlarımız misafirlerini buraya getirdiği zaman burası biraz daha tanınmış olacak” diye konuştu.

selim-yapilcan.jpg

‘HEDİYELİK EŞYA SEKTÖRÜ BURADA TEMSİL EDİLİYOR’

Hediyelik eşya anlamında çok geniş ürün yelpazesine sahip olduklarını söyleyen Selim Yapılcan, “Mevlana’yla ilgili semazenler, biblolar, hediyelik eşya tarzındaki ürünler burada bulunuyor. Hediyelik eşya sektörü Mevlana Turistik Çarşımızda temsil edilecek. İkincisi fiyatlarımız gerçekten hiç olmadığı kadar uygun olacak. Çünkü masraflarımız burada çok ağır değil. Burayı tanıtmak amacıyla ilk sene ürünler çok düşük bir kâr marjıyla satılacak ya da maliyetine satışlar olacak. Bütün esnaflar adına konuşuyorum buradaki ürünlerimiz çok hesaplı olacak” diye duyurdu.

konya-turistik-carsi-4.jpg

‘ÇOK UYGUN FİYATA HİZMET ALABİLİRLER’

Yeni kurulan çarşıda vatandaşların uygun fiyata hizmet alabileceklerinin altını çizen Yapılcan, “En büyük avantajlarımızdan bir tanesi de yeni çarşımızın etrafına otopark yapılmasıdır. İnsanların buraya uğramasında kolaylık sağlayacak. Burası biraz daha fuar havasında olacağı için fiyatlarımız çok uygun olacak. Bu nedenle sirkülasyon yüksek olacak. Tanıtım amaçlı bol çeşit olacağından dolayı şekerleme gibi ürünlerimiz taze taze olacak. O nedenle bütün vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Resmi bir açılışımız henüz olmasa da hizmet vermeye başladık. Yeni iş yerlerimiz yapılana kadar Konyalı vatandaşlarımız çok uygun fiyata hizmet alabilirler” ifadelerini kullandı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

konya-turistik-carsi-5.jpg

konya-turistik-carsi-1.jpg

konya-turistik-carsi-3.jpg

konya-turistik-carsi-2.jpg