Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri yapılıyor

“Hz. Peygamber ve Çocuk” temalı “Mevlid-i Nebi Haftası” nedeniyle Konya’da çok sayıda etkinlik düzenlendi. Etkinlikler kapsamında hayırseverlere teşekkür hediyeleri verilirken Konya İl Müftülüğü ve Merkez İlçe Müftülükleri personelinin katılımıyla kan bağışı kampanyası da yapıldı.
Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri yapılıyor

Programa, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Müftü Yardımcıları, Karatay İlçe Müftüsü, din görevlileri ve davetliler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu yaptı. Protokol ve davetlileri selamlayarak konuşmalarına başlayan Poçanoğlu “ Peygamberimiz ve Çocuk” temasına değinerek haftanın önemine dair kısa bilgiler verdi. Açış konuşmasının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar tarafından sunulan “Peygamberimiz ve Çocuk" temalı panel gerçekleşti.  ‘’Hz.Peygamber ve Çocuk’’ temalı programda Kur’an Kursu öğrencileri katılımcılara Peygamber Sevgisini anlatan ilahiler seslendirdi. Kur’an Kursları arası ’’Hayatımdaki Ayetler Kadrajımda 2’’ konulu fotoğraf yarışması eserleri ile 4-6 Yaş Kuran Kursu Öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği program, İl Müftülüğü Basın birimi personeli Abdullah Sevinçkan’ın ezgi dinletisinin ardından sona erdi. Programda covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuldu.

POÇANOĞLU’NDAN MEVLİDİ NEBİ MÜNASEBETİYLE HAYIRSEVERLERE HEDİYE

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Müftülüğü’nde Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle hayırsever vatandaşlara tablo hediye etti. Hayırseverlerin bugüne kadar yapmış oldukları yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Poçanoğlu, hayır sahiplerine teşekkür etti. İl Müftülüğü, Selçuklu, Meram ve Karatay İlçe Müftülüklerinin öncülüğünde Cami ve Kur’an Kursu yapılmasına hizmet eden, maddi ve manevi katkıda bulunan, bağış yapan hayırsever vatandaşlarımız İl Müftülüğü toplantı salonunda ağırlandı. Selçuklu, Karatay ve Meram İlçe Müftülerinin de katıldığı programda Poçanoğlu, Hayır sahipleri; Rıfat Hekimoğlu ve Selçuk Aydınalp’e TDV Konya Şubesine Salgın döneminde İhtiyaç sahipleri için gıda yardımı, Ali İhsan Ersöz’e TDV Konya Şubesinin yardım faaliyetlerinde aktif çalışma, Prof. Dr. Zekeriya Kitapcı’ya TDV Konya Şubesine yurt ve cami yapımı için arsa bağışı, Zafer Balkı'ya Karatay Müftülüğü Marifet Camii halılarının döşenmesine maddi katkı ve öncülük, Durali Karataş’a Karatay Hacı Ahmet Karataş Camii ve Beytül Hikmet Kur’an Kursu yapımında maddi katkı ve öncülük, Ömer Zileli’ye Karatay Müftülüğü Camii yapımında ve hayri hizmetlerde öncülük, Hüseyin Ceran’a Meram Müftülüğü Aşkan Kur’an Kursu yapımında maddi yardım, Hamdi Demir’e Aşkan Kur’an Kursu yapımında maddi ve manevi yardım, Osman Kanarya’ya Aşkan Kur’an Kursuna 100 adet ahşap kapı yardımı ve Şükraniye Kız Kur’an Kursu’nun tamamının inşası, Mustafa Fil’e Aşağı Pınarbaşı Filkar Ecdat Camii inşası, Niyazi Kağnıcı’ya Mustafa Adile Kağnıcı Camii inşası, Harun Düzgün’e İbrahim Hakkı Konyalı Kız Kur’an Kursu ve Şehit Polis Metin Düzgün Erkek Kur’an Kursu yapımında öncülük, Salih Öztaş’a Meydanlı Kız Kur’an Kursu yapımına öncülük ve maddi kaynak temini, Nadir Yılmaz’a Yunus Emre Yatılı Kız Kur’an Kursu ve İmamı Asım Erkek Yatılı Kur’an Kursu öncülük katkı ve yardımlarından dolayı Mevlidi Nebi Haftası anısına üzerinde ‘’Şüphe yok ki Allah, iyilik edenleri sever. (Bakara-195)’’ yazılı ayet tablosunu hediye etti.

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI MÜNASEBETİYLE “KAN BAĞIŞI KAMPANYASI” DÜZENLENDİ

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlenen kan bağışı kampanyası Kızılay Zafer Kan Merkezinde, İl Müftülüğü ve Merkez İlçe Müftülükleri personelinin katılımıyla gerçekleşti. “Kan Bağışı Kampanyası” öncesi İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, konunun önemine dair kısa bilgiler verdikten sonra Peygamberimizin (SAV) kan bağışını tavsiye ettiğini belirterek başta Diyanet personeli olmak üzere vatandaşları kan vermeye davet etti. Hafta münasebeti ile “Kan Bağışı Kampanyası”na din görevlilerinin yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

YENİ HABER