Meydanlarda 'Cumhur' fırtınası: 3 günde 220 bin

AK Parti ve MHP'nin ortak adayla yerel seçim yarışına girdiği Balıkesir ve Sakarya'dan sonra Adana'da da miting meydanı tıklım tıklım doldu.
Meydanlarda 'Cumhur' fırtınası: 3 günde 220 bin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitinglerine hızlı başlangıç yaptı.

Erdoğan, 31 Mart'taki mahalli idareler seçimleri kapsamında mitinglerine 10 Şubat’ta Zonguldak’tan başladı. Zonguldak’ın yanısıra bugüne kadar Tekirdağ, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Afyon ve Denizli’de miting düzenledi.

Son üç günde Balıkesir, Sakarya ve Adana’da gerçekleştirilen AK Parti mitingleri yoğun katılımla dikkat çekti.

BALIKESİR’DE 85 BİN

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Şubat’taki Balıkesir mitingine 85 bin kişi katıldı.

Başkan Erdoğan, “Şu anda resmi rakamları istedim. Bugün bu alanda 85 bin kişi var. Maşallah. Yolda caddeler boyu Balıkesirli kardeşlerimle hep beraber olduk. Çocuklar, kadınlar tüm halk oyunları ekipleri elhamdülillah bu ne güzellik böyle.” sözleriyle resmi rakamı paylaştı.

SAKARYA’DA 60 BİN

24 Şubat’ta Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki AK Parti mitingi yine coşkulu kalabalık eşliğinde gerçekleşti. Mitinge katılan Sakaryalı sayısı 60 bin olarak açıklandı.

Erdoğan, “Şu anda meydana bakıyorum, resmi rakamı istedim. Resmi rakam ne biliyor musunuz? Şu anda meydanda, elhamdülillah 60 bin kişi var. Zaten Sakarya'ya da bu yakışır.” ifadelerini kullandı.

ADANA’DA 75 BİN

Başkan Erdoğan 25 Şubat’ta Adana İstasyon Meydanı’nda Adanalılara hitap etti. Erdoğan, iştirakin yüksek olduğu miting alanında 75 bin kişinin olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Şu anda Adana'da meydanda 75 bin kişi var. Adana’nın gerçek belediyeciliğe olan hasretini dindirmeye az kaldı.”

Kaynak:HABER 7

Etiketler :