MHP Konya Milletvekili Esin Kara'dan EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “EYT sorunu kısa sürede çözülecek ve bu sorun artık ülkemizin gündeminden tamamen kaldırılacak” dedi.
MHP Konya Milletvekili Esin Kara'dan EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesi Meclis’te görüşüldü. Görüşmelerde söz alan MHP milletvekillerinin gündeminde de EYT vardı. Bütçe görüşmelerinde söz alan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, EYT mağdurlarına müjde olarak içinde bulunduğumuz Aralık ayını işaret etmişti. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi de MHP’nin seçim beyannamesindeki taahhütleri arasında bulunan EYT düzenlemesi için ‘Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden, bu yara kapanacak. Bu adaletsizlik köklü bir çözümle buluşturulacaktır.’ şeklinde beyanda bulunmuştur. 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlayan, 5.000 prim gün sayısını ve kadınlarda yirmi yıl, erkeklerde yirmi beş yıl sigortalılık hizmet süresini tamamlayanların emekli olması ve bu sorunun artık ülkemiz gündeminden tamamen kaldırılması gerekmektedir” diye konuştu.

“SANATÇILARIN HAK KAYBI DA ÖNLENMELİ”

Sinema sanatçılarının hak kaybına da dikkat çeken Kara, “Türk sinemasına emek vermiş birçok değerli sanatçımızın yaşadığı sorunlardan biri de dizi ve sinema filmlerinde oynadıkları hâlde yapımcıları tarafından sigortalarının yapılmamış olmasından dolayı yaşamış oldukları hak kaybıdır. Sigorta başlangıç günü ve prim gün sayısı nedeniyle uğranan bu kayıpların tespit edilmesi kolaydır. Film ve dizilerin yapım tarihleri, vizyona girdikleri ya da televizyonda gösterim tarihleri bellidir. Sanatçılarımızın bu durumu ispatlamaları hâlinde kendilerinin sigorta başlangıç tarihi kabul edilerek geriye yönelik primlerini ödeme hakkı verilmesi önümüzdeki günlerde yapılacak olan EYT düzenlemesinde bu nedenlerden dolayı hak kaybı yaşıyor olanların yararlanmalarını da sağlayacaktır” dedi. •EROL ÇİMEN

Etiketler :