Millet İttifakı 'aday belirleme' için tarih verdi: 2 Mart'ta toplanacaklar

6'lı masa, bugün gerçekleştirdiği toplantıda Kahramanmaraş'taki deprem felaketi ele alındı. 11 kenti etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremleri konuşmak için bir araya gelen partiler "Afet bölgelerinde yabancılara ev, arsa ve arazi satışı yasaklanmalıdır" çağrısında bulundu. 13 Şubat tarihinde yapılması planlanan ama afet nedeniyle iptal edilen 'aday belirleme' toplantısı ise 2 Mart Perşembe günü Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde konuşulacak.
Millet İttifakı 'aday belirleme' için tarih verdi: 2 Mart'ta toplanacaklar

Altılı masayı oluşturan altı partinin genel başkanları, 11 kenti etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremleri konuşmak için bir araya geldi. Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada, "Afet bölgelerinde yabancılara ev, arsa ve arazi satışı yasaklanmalıdır" denildi.

Toplantı Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, deprem felaketinde hata, kusur ve ihmallerin olduğu iddia edildi.

"AFET ÖNCESİ GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILMADI"

Toplantı sonrasında 6'lı masa adına yapılan ortak açıklamada, "Deprem ülkesi olan Türkiye’mizde afet öncesi gerekli hazırlıkların yapılmadığı, yeterli tedbirlerin alınmadığı apaçık ortadadır. Eskiden Başbakanlık’a bağlı olan AFAD’ın kurumsal kapasitesinin zayıflatılması, liyakatten yoksun insanlara üst düzey kadrolarda sorumluluk verilmesi, depreme dayanıksız binalara hiçbir rapor istenmeden imar affı çıkarılması ve inşaat sektöründe yolsuzluklara kapı aralayan ölçüsüz rant hırsı milletimize ölümcül bir fatura ödetmiştir" denildi.

"YABANCIYA EV VE ARAZİ SATIŞI YASAĞI GETİRİLSİN"

Açıklamada, “Afet bölgelerinde yabancılara ev, arsa ve arazi satışı yasaklanmalıdır” denilirken, “Bölgenin yeniden imarı esnasında Hatay başta olmak üzere demografik ve sosyal yapının korunması büyük önem arz etmektedir. Özellikle bu konunun takipçisiyiz!” ifadelerine yer verildi.

'ADAY BELİRLEME' TOPLANTISI MART'A KALDI

Altılı masa, 13 Şubat’ta deprem nedeniyle gerçekleştirilemeyen toplantının yine Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 2 Mart Perşembe günü yapılacağını açıkladı. Bu toplantıda aday ismin belirlenip belirlenmeyeceği henüz bilinmiyor.

Etiketler :