Millet oyunu yemedi!
GENAR Araştırma Şirketi, 17 Aralık operasyonunun ardından milletin ekonomik ve politik algılarını değerlendirmek için önemli bir anket çalışması yaptı.
GENAR Araştırma Şirketi, 17 Aralık'ta başlatılansoruşturmanın ardından halkın
ARKASINDA GÜLEN İ VAR: "17 Aralık operasyonu gerçek bir yolsuzluk operasyonudur, arkasında hiçbir siyasi amaç yoktur görüşünekatılıyor musunuz?" diye soruldu. Katılımcıların yüzde 57.3'ü "Hayır" dedi. Operasyonun arkasında Fethullah Gülen cemaatinin olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 73 iken, ankete katılanların yüzde 73.9'u da paralel devletin varlığına inandığını söyledi.
ARKASINDA ULUSLARARASI GÜÇLER VAR: Operasyonun arkasında uluslararasıgüçlerin olduğuna inananların oranı yüzde 70.6 iken, ankete katılanların yüzde 63.3'ü son hadiselerin büyüyen Türkiye'nin önünü kesmek için yapıldığına inandığını belirtti.
HAKLI: "17 Aralık'tan beri süregelen AK Parti Hükümeti ve Gülen cemaati arasında yaşanan tartışmada hükümeti mi yoksa cemaati mi haklı buluyorsunuz" sorusunaverilen 17 ARALIK'TA
CHP'LİLERDEN CEMAATE HAYIR: Gülen cemaati ile CHP bir ittifak içinde olursa siz bu ittifaka oy verir misiniz?" diye soruldu. Katılımcıların Yüzde 94.3'ü "Hayır" dedi. Aynı soruya
Katılımcıların yüzde 48.9'u da 2015'te de iktidarda AK Parti'nin olması gerektiği görüşünde. CHP 25.3 ile ikinci görünürken, koalisyon olur diyenlerin oranı 22.4. Katılımcıların yüzde 47.5'i de Türkiye'deki en karizmatik liderin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 14.2 ile ikinci sırada yer alırken, MHP lideriDevlet Bahçeli yüzde 10.1 ile üçüncü BDP lideri Selahattin Demirtaş yüzde 5.2 ile dördüncü oldu.
Bakmadan Geçme