Milletlerarası anlaşmalar

ANKARA (AA) - Türkiye ile Fransa, Romanya, Bulgaristan ve Macaristan arasında düzenlenen Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı Protokolünün Onaylanması...
Milletlerarası anlaşmalar

ANKARA (AA) - Türkiye ile Fransa, Romanya, Bulgaristan ve Macaristan arasında düzenlenen Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı Protokolünün Onaylanması Hakkındaki Kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Fransa, Romanya, Bulgaristan ve Macaristan arasında imzalanan uluslararası karayolu taşımacılığı anlaşmalarına uygun olarak Türkiye ile bu ülkeler arasında düzenlenen Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı Protokollerine göre, taraflar, karayolu taşımacılığı konusunda bilgi teatisinde bulundukları, eşya ve yolcu taşımacılığı konularını müzakere etti.

Ayrıca Türkiye ile Katar arasında 2 Aralık 2015'te Doha'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Deniz Taşımacılığı Anlaşmasının" onaylanmasına ilişkin karar da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anlaşmada, iki devlet arasında dostane ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla ve deniz taşımacılığı kapsamında serbest seyrüsefer temelinde iş birliğinin güçlendirilmesi, eşitlik, ortak iş birliği ve yarar prensipleri dikkate alınarak, trafik serbestisi, gemilere eşit muamele, deniz taşımacılığını kolaylaştırmak için önlemler, gemi belgeleri, ticari faaliyetler, vergilendirme, denizde meydana gelen kazalar gibi konulara ilişkin kararlar verildi.

Öte yandan, Gemilerin Emniyetli ve Çevre Duyarlı Geri Dönüşümü Hakkında Hong Kong Uluslararası Sözleşmesi'ne ilişkin Türkiye'nin bir kararı Resmi Gazete'de yer aldı.

Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti bundan sonra "2009 Gemilerin Emniyetli ve Çevre Duyarlı Geri Dönüşümü Hakkında Hong Kong Uluslararası Sözleşmesi" gereğince bir geminin yetkilendirdiği gemi, geri dönüşüm tesislerinde geri dönüştürülmeden önce "Gemi Geri Dönüşüm Planı"nın açık olarak onaylanmasını şart koşacak.

Kaynak: