Milletvekili Halil Etyemez: Yargımızın işine karışmak kimsenin haddi değildir

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli’de muhtarlarla toplantıda bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Halil Etyemez, “Türkiye, tam bağımsız bir ülkedir ve yargısı da bağımsızdır. Hiç kimse, yürüyen bir davada Türk yargısına telkinde bulunamaz. Türkiye, dışarıdan parmak sallanılacak bir ülke değildir.” dedi.
Milletvekili Halil Etyemez: Yargımızın işine karışmak kimsenin haddi değildir

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli ilçesinde temaslarda bulundu. Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun ve ilçe başkan yardımcıları ile birlikte ilk olarak Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı’yı ziyaret etti. Milletvekili Etyemez, vatandaşların huzuru ve refahı için yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.  Halil Etyemez, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gönenci ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Türkmen ile bir araya geldi. Etyemez, Konya ve Türkiye tarım ve hayvancılığına yönelik yapılan nitelikli ve öncü akademik çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi İskender Gökçay’la da görüşen AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, hastanede vatandaşların sağlığı için verilen hizmetlerdeki son durumu değerlendirdi ve hastanenin ihtiyaçlarını not aldı. Milletvekili Halil Etyemez, son olarak ise ilçedeki muhtarlarla toplantıda buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Milletvekili Etyemez, muhtarlığın onurlu ve şerefli bir görev olduğunu belirtti. Muhtarların mahallesinde devletin gözü, kulağı, eli ve ayağı olduğunu kaydeden Halil Etyemez, her zaman muhtarlar ile buluşmaya, Ereğli ve Konya için birlikte çalışmaya devam edecekleri söyledi.

yargimizin-isine-karismak-4.jpg

“TÜRKİYE, DIŞARIDAN PARMAK SALLANILACAK BİR ÜLKE DEĞİLDİR”

Gezi olayları tutuklusu Osman Kavala bahanesiyle 10 ülkenin Ankara büyükelçisinin yaptığı açıklamaya tepki gösteren Milletvekili Etyemez, büyükelçilerin yürüyen bir davada Türk yargısına tavsiye ve telkinde bulunmasının kabul edilemez olduğu vurguladı. Türkiye’nin iç meselesine, yürüyen bir davaya karışmanın kimsenin haddine olmadığını vurgulayan Etyemez, “10 büyükelçi bir araya gelmiş, yürüyen bir dava üzerinden ülkemize ayar vermeye kalkıyor. Ülkemizin yargısını ve egemenliğini hedef alıyor. Maalesef muhalefet de buna destek veriyor. Bu nasıl bir hezeyandır. Türkiye, tam bağımsız bir ülkedir, yargısı da bağımsızdır. Hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden bahseden Batı, Türk yargısına talimat veremez. Türkiye artık dışarıdan parmak sallanılacak, dışarıdan yönetilen bir ülke değildir. Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına saygılı, demokratik bir hukuk devletidir. Türk yargısı bağımsız olup kimseden talimat almadan kendi kararlarını almaya muktedirdir. Dünyada yaşanan zulümlere ve acılara kör, sağır ve dilsiz olanların amacının hak ve hukuk olmadığını biliyoruz. Bunların amacı, güçlü ve büyük Türkiye’nin önünü kesmeye çalışmaktır. Ama başaramayacaklar. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir.” dedi.

yargimizin-isine-karismak-3.jpg

yargimizin-isine-karismak-5.jpg

yargimizin-isine-karismak-6.jpg