Milletvekili Kara: FETÖ kesin olarak bitirilmeli

TBMM Genel Kurulunda konuşan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, FETÖ ile mücadelenin sonuna kadar sürmesi gerektiğini söyleyerek, “15 Temmuz’da bize acımadılar. Bizde onlara adalet içinde acımamalıyız. Türkiye FETÖ musibetinden kurtulmalı ve kesin olarak bitirilmelidir” dedi.
Milletvekili Kara: FETÖ kesin olarak bitirilmeli

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a geçici madde eklendi. MHP Grubu ve şahsı adına söz alan Konya Milletvekili Esin Kara, düzenlemeyle OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun iş ve işlemlerinin yürütülmesi konusunda görevli kurum ve kuruluşlarla uygulamaya dahil usul ve esasların belirlenmesine yönelik düzenleme yapıldığını hatırlatarak, “Nüfus artışı ve teknolojik gelişmeler birçok faktör enerji tüketimini hızlandırıyor. Son dönemlerde enerji tüketimimin artması enerji üretiminin önemi arttırmıştır. Enerji kaynaklarına sahip ülkeler diğer ülkelerden farklı konuma geçmiştir. Günümüzdeki çevre sorunları, kaynakların tüketilebilir olması yenilenebilir enerjiye ilgiyi artırdı. Ülkemizde enerji tüketimi artarken her altı yılda bir iki katına çıkıyor. Bu nedenle yenilenebilir enerji üretimini artırmamız gerekiyor. Yenilebilir enerji yatırımları maliyetlerle birlikte değerlendiriliyor. Rüzgâr ve güneş enerjisi her zaman avantajlıdır. Karapınar’daki GES yatırıma hazır ve tüm şartlar olgunlaşmıştır. Tarıma elverişsiz araziler bolca bulunuyor ve bu konudaki girişimler de hızlanıyor. Konya Valiliği Enerji ihtisas endüstri bölgesi kurulması için çalışmalar yapıldı ve resmi gazetede yayımlandı. Bölgenin güneş santrali için kurulu gücü 4 bin megavat olup altyapısı hazırdır. Bölgede yapılacak yatırımlar bir metrekarelik alanda 60 ila 90 kW enerji üretilecek. Rüzgâr üretiminde de deniz üzerinde yapılacak rüzgar santrallerine önem artmalıdır. Bu konuda da Karadeniz önemli alanlardan oluyor. Ülkemizde dağıtım bölgelerinin özelleşmesiyle kayıp-kaçak oranı azalıyor” dedi.

“FETÖ İLE MÜCADELE DEVEM EDECEK“

FETÖ ile mücadelenin her alanda hız kesmeden devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kara, "15 Temmuz’da bize acımadılar. Bizde onlara adalet içinde acımamalıyız. Türkiye FETÖ müsübetinden kurtulmalı ve kesin olarak bitirilmelidir. 15 Temmuz yeni bir istila denemesi yeni bir kıyım ve yıkım hamlesiydi. Sevr Anlaşmasında yapılan planlar 15 Temmuz’da gün yüzüne çıkarıldı. Bizler, FETÖ, PKK dahil her türlü terör örgütüyle mücadelede AK Parti hükümetine destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

• SERVET R. ÇOLAK

Etiketler :