Milli Ağaçlandırma Günü’ne Konya’dan büyük destek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında yarın saat 11’de 81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluşacak. Geçen yıl ilk kez Türkiye genelinde kutlanan etkinlik bu yıl “Geleceğe nefes, dünyaya nefes” projesi kapsamında kutlanacak olup uluslararası hale getirilecek.
Milli Ağaçlandırma Günü’ne Konya’dan büyük destek

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilan edilen “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” için hazırlıklarını tamamlayan Konya Orman Bölge Müdürlüğü, yarın tüm ilçelerde eş zamanlı olarak fidan dikim etkinliğini gerçekleştirecek. Bu yıl fidan dikimi etkinliğinin uluslararası boyuta taşındığını aktaran Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, “11 Kasım yine saat 11’de 81 ilimizde tüm Türkiye genelinde eş zamanlı fidan dikimi etkinliği düzenlenecek. Bu yıl program uluslararası boyuta taşındı. Dünyada birçok ülke destek veriyor. Cumhurbaşkanımız da aynı gün 5 tane ülkeyle canlı bağlantı kuracak ve uluslararası düzeyde kutlanacak” ifadelerini kullandı.

gelecege-nefes-ol-5.jpg

“200 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK”

Konya’daki fidan dikimi hakkında bilgi veren Müdür Cafer Bal, “Konya genelinde 31 ilçemizde 33 adet lokasyonda 882 dekarlık alanda 83 bin fidan dikimi yapmak üzere tören alanlarımızı hazırladık. Cumhuriyet Başsavcılığı, okullar, mezarlıklar, cami bahçeleri, muhtarlıklar, kamu kurumları gibi pek çok kurumunda 36 lokasyonun ağaçlandırma sahalarında ise 120 bin fidan olmak üzere dikim gerçekleştirilecek. Toplam 69 lokasyonda yaklaşık 200 bin adet fidanı toprakla buluşturacağız” dedi.

gelecege-nefes-ol-1.jpg

‘KAYALIPARK’TA ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITILACAK’

Yarın saat 10.30’da Kayalıpark’ta vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı yapılacağının bilgisini veren Cafer Bal, “Daha sonra sille yolunda Takkeli Dağ mevkiinde Konya protokolü ve halkımızın da katılımıyla birlikte fidan dikim etkinliği düzenleyeceğiz. Aynı gün halkımızın katılımı olması için Seydişehir yolunda KOSKİ Araştırma sahamızda da fidan dikim etkinliği düzenlenecektir. Türkiye genelinde tüm ilköğretim okulu öğrencilerine fidan dikim saksısı ve tohum dağıtımı yapılacak. Konya ilimizde de 310 binden fazla fidan dikim saksısı ilköğretim okullarına dağıtılmak üzere Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edildi. 11 Kasım itibarıyla da “kendi fidanını kendin dik, kendin yetiştir” sloganıyla çocuklara içerisinde tohum bulunan kaplar verilecek ve çocuklar bu kaplarda fidanlarını yetiştirecekler. İster kendi evlerine, ister mahallelerine, ister okullarına, isterse de ağaçlandırma sahalarına gelerek dikim yapabilecekler. Yine aynı gün eş zamanlı olarak Sille yolunda fidan dikimini yaptığımızda oradaki katılan öğrencilere sembolik olarak tohum ekimini yaptırarak ilk ağaçlandırma programımızı tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

gelecege-nefes-ol-3.jpg

‘YAKLAŞIK 9 MİLYON FİDAN ELDE EDİLECEK’

Yıl sonuna kadar Konya ilinde 1 milyondan fazla fidan dikimi gerçekleştireceklerini kaydeden Bal, “316 bin 700 kilogram tohum ekim yoluyla orman kuracağız. Bu tohum ekiminden de yaklaşık 8 milyon civarı bir fidan elde edeceğiz. Gerek tohum ekimi, gerekse fidan dikim yoluyla da Konya ilinde bu yıl içerisinde yaklaşık 9 milyon fidan elde edilmiş olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

gelecege-nefes-ol-4.jpg

gelecege-nefes-ol-6.jpg