Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Atakan Kayalar açıklaması

 Sosyal medyada gündem olan ve tüm Türkiye'nin konuştuğu 10 yaşındaki Atakan Kayalar ile ilgili de konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan  Atakan Kayalar açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı(AA)Editör Masası'nda eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. 

 Sosyal medyada gündem olan ve tüm Türkiye'nin konuştuğu 10 yaşındaki Atakan Kayalar ile ilgili de konuşan Bakan Selçuk, "Biz bir çocuğun bu kadar sosyal medyada yer almasını onaylamayız. Herhangi bir çocuğumuzun durumundan ziyade bir çocuk üzerinden diğer çocukların üzerinde oluşan baskıya kimse dikkat etmiyor. Hemen duyduğumuz anda ilgili uzmanlar sevk edildi aile ile görüşüldü bireysel olarak ne tür desteğe ihtiyacı varsa tespit edildi"dedi.

ATAKAN KAYALAR KİMDİR?

10 yaşındaki Atakan Kayalar kendisini şu sözlerle anlatıyor, "Adım Atakan. Bu kadar. Fazla anlatabilecek hayat hikayem yok. Metafor uzmanıyım desem olmaz, beyin cerrahıyım desem olmaz, cumhurbaşkanıyım desem olmaz. Felsefeyle ilgilisin galiba dedim. Eğitim ve bireysel haklar üzerine konuşuyorduk. O an da Fethi Çağıl bir şey söyledi. Tam olarak hatırlamıyorum. Okuduğum kitaplara bakacak olursak. Kayı serisinin tamamını okudum. Nutuk okudum. Homeros İlyada okudum. Böyle buyurdu Zerdüşt okudum" şeklinde konuştu.