Milyonlar akın akın göç etmeye başladı

Meta’nın Elon Musk ve Twitter rakibi olan uygulaması Threads 6 Temmuz (yani bugün) itibariyle kullanıma açıldı.
Milyonlar akın akın göç etmeye başladı

Meta’nın Elon Musk ve Twitter rakibi olan uygulaması Threads 6 Temmuz (yani bugün) itibariyle kullanıma açıldı. Platform gece saatlerinde aktif olarak indirilmeye başlandı ve kullanıcılar ile buluştu. Peki ilk etapta kullanıcılar tam olarak ne ile karşılaştı? Zuckerberg için işler iyi gidiyor mu? İşte sizin için Threads ve kullanıma açıldığı ilk saatlerde yaşanılanlar…

Threads 2 saatte 2 milyon indirmeyi geçti! Şu an 10 milyon!

Bu tarz sosyal medya göçlerini eski tarihlerde de yaşamıştık. Hatırlayan okuyucularımız vardır bir dönem MSN Messenger platformundan Facebook’a dev bir göç yaşanmıştı ve ilerleyen süreçlerde MSN Messenger batış dönemine girmişti. Aynı şey Twitter’ın başına gelir mi şu an için bilinmez ancak sosyal medya göçü denilen olayı bugün yine yaşıyoruz.

Sosyal medya platformlarının hayatımıza girdiği dönemden beri meselenin trendler ve popülerlik olduğunu anlamak çokta zor değildi. MSN’den Facebook’a, Facebook’tan Instagram’a derken şimdi de Twitter’dan Threads’e göçler başladı. Ancak dediğimiz gibi Threads kullanıcılarda geçici bir heveste olabilir. Bunu tamamen ilerleyen günlerde göreceğiz.

Yine de Threads’in ilk indirme sayılarına ve kullanıcı tepkilerine baktığımızda insanların heyecanlı olduklarını görüyoruz. Bu durum muhtemelen kullanıcıların son 3 aylık dönemde Twitter’da yaşadığı saçma sorunların birer sebebi. Tweet sınırlaması, tam olarak adaletin sağlanmadığı Twitter Blue ayrıcalıkları, sitenin Google Cloud ödemelerinin yapılmaması sebebiyle çökmesi vs. derken sonuç olarak Twitter’dan bir an önce kaçmak isteyen bir kitle ortaya çıktı.

Kaynak: shiftdelete

Etiketler :