Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor!

Sayısı milyonları bulan emekliler bayram ikramiyelerinin hesaplarına yatırılacağı tarihi merak ederek araştırıyor. İşte emekli ikramiyelerinin hesaplara yatırılacağı tarih...
Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor!

Kurban Bayramı için geri sayım sürerken, milyonlarca emeklinin gözü emekli bayram ikramiyesinin hesaplara yatarılacağı tarihe çevrildi. Kurban Bayramı bu yıl bilindiği üzere 28 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Geçtiğimiz yıl 1.100 TL olarak ödemesi yapılan emekli ikramiyesine bu yıl yeni bir düzenleme gelerek zam yapılmıştı. Peki, "Bayram ikramiyesi ne kadar oldu, emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?" İşte 2023 bayram ikramiyesinin hesaba yatacağı tarih...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Bakanlık tarafından çalışmaları yürütülen en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin ise 2 bin liraya çıkarılması düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştı. Buna göre Kurban Bayramı ikramiyeleri de yeni bir açıklama gelmediği takdirde 2 bin TL olarak ödemesi yapılacak.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Yeni dönemin ilk Kaibesi ile yapılan toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili "Bir güzel haberimiz de emeklilerimize olacak, emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz. " demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre emekli bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

Etiketler :