Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Yüzde 50 artış olacak

Milyonlarca memur ve emeklisi için yapılacak zam, ocak ayında netlik kazanacak.
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Yüzde 50 artış olacak

Memur maaşı ne kadar olacak, 2024 memur maaşı zam oranı belli oldu mu, sorularının yanıtı milyonlarca kamu çalışanı tarafından merak edilerek araştırılmaya devam ediliyor. Peki, memur maaşı ne kadar olacak? İşte memur maaşlarına ilişkin detaylar...

Orta Vadeli Program ve Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemelerine baktığımızda da yaklaşık olarak yüzde 50'ye yakın bir artış almaları bekleniyor.

Ocak 2024 memur zammı, enflasyon oranlarıyla netleşmeye başladı. Memur maaşlarına 2024 yılında ne kadar zam yapılacağı, enflasyon farkı hesaplamalarıyla netleşmeye başladı. Kamu çalışanları, yeni yılda alacakları maaş artışını merakla bekliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Kasım Cuma günü açıklanan ekim ayı enflasyonu yüzde 3,43 oldu. Son ayın toplam enflasyonu ise 29,40 olarak hesaplandı. Bilindiği üzere memurlara ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. Ocak ayında memurlara zam yapılması öngörülürken yapılacak zamma kasım ve aralık aylarının da enflasyon rakamları eklenecek.

Açıklanan rakamlara ve 4 aylık enflasyon farkına göre memur maaşları yeniden hesaplandı. Ekim ayında enflasyon aylık yüzde 3,43 olarak gerçekleşti. Son 4 ayın enflasyon farkı toplamı ise yüzde 29,40 oldu. Açıklanan rakamlara göre ocak ayında %30 zam yapılması durumunda en düşük memur maaşı 29.819 TL olacak.

4 aylık enflasyon rakamlarına göre yüzde 40,39'luk zam oranı kesinleşti.

Memur ve memur emeklilerinin ocak ayında yüzde 15'lik bir artış alacağı ve bir önceki aydan da bir enflasyon farkı alacağı toplu sözleşmede bir madde olarak düzenleniyor. Orta Vadeli Program ve Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemelerine baktığımızda da yaklaşık olarak yüzde 50'ye yakın bir artış almaları bekleniyor.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Memur ve memur emeklilerinde yüzde 50 yaklaşık olarak artış gerçekleşmesi durumunda şu anda en düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 lira, bu oran yüzde 50 olduğu takdirde 33 bin liraya yaklaşık olarak çıkması bekleniyor.

Yapılacak artış, memur emeklilerinin maaşlarını da aynı şekilde etkileyecek.

BAKAN IŞIKHAN: EN DÜŞÜK MAAŞ 33 BİN LİRA OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin ocak ayından itibaren alacağı maaşlarla ilgili konuştu.

Bakan Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024'te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Işıkhan, emekli maaşıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydederek, "Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz." dedi.

Etiketler :