Milyonlarca kredi kartı sahibini ilgilendiriyor! 31 Aralığa kadar dikkat: Silinebilir

Günümüzde sıklıkla kullanılan kredi, banka vb. kart kullanıcılarını yakından indiren haber geldi. Kullanıcıların 31 Aralığa kadar kartlarında dikkat etmesi gereken bir nokta var. Aksi takdirde alışverişlerde kullanılan kartlarda bulunan TL'ler silinebilir. Bunun için kullanıcıların yılbaşı gelmeden bu noktaya dikkat etmesi gerekiyor. İşte ayrıntılar...
Milyonlarca kredi kartı sahibini ilgilendiriyor! 31 Aralığa kadar dikkat: Silinebilir

Milyonlarca kişi günümüzde kredi kartı, banka kartı ve indirim kartı gibi birçok kartı kullanarak alışveriş yapıyor, ödeme yapıyor ve birçok şey satın alıyor. Bununla birlikte bankalar bu alışveriş sonrası kullanıcıların kartlarına puanlar yüklüyor. Bu puanlarla ilgili bankalardan ardı ardına birikmiş puan uyarısı içeren mesajlar geliyor.

Vatandaşların giyim, kozmetik, akaryakıt ve birçok alanda kullandığı alışveriş kartlarında binlerce hatta milyonlarca puan yer alıyor.

En önemli nokta ise kartlarda biriken para puanlar yıl sonuna kadar kullanılmaması halinde silinecek.

Alışverişte tüketicilere indirim ve farklı avantajlar sunan alışveriş kartları için markalar müşterilerine şimdiden bilgi mesajları atmaya başladı.

KULLANMADIĞIM PUANLAR NEREYE GİDECEK?

Bir diğer en önemli nokta ise vatandaşların bu puanları kullanmamaları ve silinmesi halinde puanların nereye gideceği sorusu.

Tüketiciler biriken puan kadar alışverişi belki de ücretsiz yapacak ya da biriken puan kadar indirim alabiliyor.

Bir diğer en önemli nokta ise vatandaşların bu puanları kullanmamaları ve silinmesi halinde puanların nereye gideceği sorusu. Tüketiciler biriken puan kadar alışverişi belki de ücretsiz yapacak ya da biriken puan kadar indirim alabiliyor. Ancak puanlar kullanılmadığı takdirde 1 Ocak 2023’ten itibaren toplanan ve karşılığı para olan bu puanlar bankaya ya da kartı veren markaya kalıyor.

PUAN SİLİNMESİ HER KART İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

Kredi kartı ve banka kartlarında ise durum biraz daha farklı. Her bankanın para puanları için son tarih sınırı farklı.

Bankalar 6 ila 24 ay arasında değişen sürelerde tüketiciye sınır koyabiliyor. Bu kapsamda tüketicilerin bankalardan bilgi alması gerekiyor. Bankaların mobil uygulamalarından da süre kontrolü yapılabiliyor.

Etiketler :