Minik Kalpler gazeteciliği öğreniyor

Özel Minik Kalpler Anaokulu ‘iletişim araçları tanıma etkinliği’ kapsamında gazetemizi ziyaret etti. Miniklerin heyecanları gözlerinden okunurken sordukları sorularla da renkli anlar yaşattılar.
Minik Kalpler gazeteciliği öğreniyor

Özel Minik Kalpler Anaokulu iletişim araçları tanıma etkinliği kapsamında gazetemizin ziyaretçileri oldu. Ziyarette iletişimde Gazete ve Gazeteciliğin önemi üzerine anaokulu öğrencileri bilgilendirildi.

yeni-haber-fotogaleri-015.jpg

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Seyfullah Koyuncu, Haber Müdürü Gülşen Yılmaz, Reklam Müdürü Betül Erdil, Muhabirlerimiz Sümeyra Kenesarı ve Mehmet Serkan Şafak, ile Grafikerimiz Selçuk Özkan; miniklere gazetenin nasıl hazırlandığı, gazetecilerin neler yaptığı, haber hazırlanışı, gazete dizgisi noktasında bilgi verdi. Minikler sordukları ilginç sorularla renkli anlar yaşattı. Kurum sahibi Haluk Karakoca, bu yaştaki çocukların gezerek ve görerek öğrenmelerinin etkili olduğunu söyledi.

minikler-kalpler-gazeteciligi-ogreniyor-25.JPG

“HER ŞEYİ YERİNDE GÖRÜYORLAR”

Bu amaçla kurum olarak bu tür gezileri sıklıkla yaptıklarını ifade eden Karakoca, “Özel Minik Kalpler Anaokulu’nun dış faaliyetleri çok fazla olur. Sadece okulda çocuklara eğitim verme değil dışarıda ne yapıldığını görme fırsatını buluyorlar. Bu haftaki konumuz olan ‘iletişim araçları’ noktasında gazete ziyaretinde bulunduk. Bu şekilde çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Gazeteciliğin yeni nesle sevdirilmesi gerektiğini dile getiren Haber Müdürü Gülşen Yılmaz; “Aslında medyadan hiç uzak olmayan ve zeka dolu miniklerin gazete kokusu ile büyümesini çok isterim. Zaten beni en çok mutlu eden, ‘Gazete nedir?’ diye sorduğumda hepsinin verecek bir cevabının olmasıydı. Spora ve diğer haberlere ilgili olmaları da çok güzeldi. O yüzden gayet zevkle görevlerimizi anlattık ve sorularını da cevapladık. Başta hocalarımız olmak üzere bütün Minik Kalpler ekibine bu güzel ziyaret için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

yeni-haber-fotogaleri-015.jpg

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ