Ministarstvo civilnih poslova BiH: Potvrđeno 899 slučajeva zaraze koronavirusom

Do sada je u BiH preminulo 36 osoba, kažu podaci ministarstva. U odnosu na jučerašnji pregled zabilježen je jedan novi smrtni slučaj, i to prvi u Brčkom
Ministarstvo civilnih poslova BiH: Potvrđeno 899 slučajeva zaraze koronavirusom

Prema zvaničnim podacima Ministarstva civilnih poslova BiH objavljenim u petak iza 12 sati broj zaraženih novim koronavirusom u zemlji porastao je na 899, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od ukupnog broja zaraženih u BiH u Republici Srpskoj je registrovano 381 osoba pozitivnih na koronavirus, dok je u Federaciji BiH taj broj 501. U Brčko Distriktu od COVID-19 oboljelo je 17 ljudi. Do sada je u BiH preminulo 36 osoba, kažu podaci ministarstva. U odnosu na jučerašnji pregled zabilježen je jedan novi smrtni slučaj, i to prvi u Brčkom.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 88.900 ljudi, a potvrđeno je preko 1.490.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 180 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 330.000 ljudi.