Ministarstvo odbrane Turske: Od početka godine neutraliziran je 2.081 terorista

Službenica za analizu i ocjenu pri Uredu za odnose s medijima Ministarstva odbrane Turske Pinar Kara podijelila je na konferenciji za novinare detalje o borbi protiv terorizma u proteklom mjesecu
Ministarstvo odbrane Turske: Od početka godine neutraliziran je 2.081 terorista

 Ministarstvo odbrane Turske saopćilo je kako je u zonama operacija u Siriji tokom septembra neutralizirano 148 terorista, uključujući teroriste ISIS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenica za analizu i ocjenu pri Uredu za odnose s medijima Ministarstva odbrane Turske Pinar Kara podijelila je na konferenciji za novinare detalje o borbi protiv terorizma u proteklom mjesecu.

Kara je kazala kako je u septembru uhvaćeno 1.388 osoba koje su pokušale ilegalno preći turske granice, kao i da je 27.686 spriječeno da ilegalno pređe na turski teritorij.

Kara je kazala kako je od 24. jula 2015. godine do danas neutralizirano ukupno 18.549 terorista.

"Od početka ove godine neutraliziran je 2.081 terorista. U septembru je u zemlji i preko granice izvedena ukupno 21 operacija, četiri velike i 17 srednjih. U zonama operacija u Siriji tokom septembra neutralizirano 148 terorista", rekla je Kara.

Naglasila je kako je provedena i velika borba u borbi protiv krijumčarenja. U septembru je zaplijenjeno 20.930 kutija cigareta, 134 kilograma droge, 40.000 pilula, 317 goveda i 225 komada oružja.

Istakla je da se diplomatskim putem poduzimaju inicijative protiv ilegalnog, provokativnog i agresivnog stava Grčke, a na terenu se daje neophodan odgovor u okviru reciprociteta.