Mısır'da bir milletvekili koronavirüse yakalandı

Kovid-19 testi pozitif çıkan bayan milletvekili Şirin Ferrac ile temas ettikleri belirlenen 12 vekil karantinaya alındı
Mısır'da bir milletvekili koronavirüse yakalandı

KAHİRE (AA) - Mısır Meclisi'ndeki bayan milletvekillerinden Şirin Ferrac'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

Mısırlı Milletvekili Süleyman Vihdan, basına yaptığı açıklamada, Kovid-19 testi pozitif çıkan Ferrac'ın tedavisine başlandığını ve onunla temasa geçtiği tespit edilen 12 vekilin de karantinaya alındığını duyurdu.

Vihdan, Ferrac'ın virüsü Meclis dışında halkla gerçekleştirdiği temaslar sırasında kaptığını ve başkent Kahire'deki Kasr el-Ayni Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyledi.

Ferrac ile temas ettikleri tespit edilen 12 milletvekili için de Kovid-19 testi yapılacağını aktaran Vihdan, söz konusu vekillerin önlem olarak karantinaya alındığını aktardı.

Geçen hafta Mısır Meclisi'ndeki bütçe görüşmelerine katılan Ferrac, Genel Kurul'da milletvekillerine hitaben bir de konuşma yapmıştı.

İlk vakanın 19 Mart'ta görüldüğü Mısır'da şu ana kadar Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybı 544 olarak açıklandı. Resmi verilere göre halen vaka sayısının 10 bin 93 olduğu ülkede, iyileşen hasta sayısı ise 2 bin 326.

Kaynak: