Misyonerlere muhtaç olmasınlar diye Konya’dan 6 bin kilometre uzağa yardım götürdüler!

Konya’nın önde gelen yardım kuruluşlarından Eller Bir Derneği, yurtdışı organizasyonlarına devam ediyor. Uganda’da kurban, gıda, yemek ve kıyafet dağıtımı yaptıklarını söyleyen Dernek Başkanı Harun Celepci, ayrıca başkente 4 saat uzaklıkta bulunan köylere gidip sünnet faaliyeti gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “O bölgelerde misyoner faaliyeti çok fazla var. Fakat insanları İslam’a alıştırmak için bu faaliyetleri yapıyoruz. Çünkü misyonerlere muhtaç olmasınlar istiyoruz." dedi.
Misyonerlere muhtaç olmasınlar diye Konya’dan 6 bin kilometre uzağa yardım götürdüler!

Konya’dan çıktıkları ekiple Uganda’ya giderek orada yardım faaliyetleri yaptıklarını söyleyen Eller Bir Derneği Başkanı Harun Celepci, “Uganda’ya gittik. Başkenti Kampala’daki ailelere kurban organizasyonu, gıda, yemek ve kıyafet dağıtımımızı yaptık. Sünnet organizasyonumuzu köylerde gerçekleştirdik. Yemek faaliyetimizi Cuma günü yaptık. Bunu zaten geleneksel hale getirdik. Her cuma orada yapmaya gayret gösteriyoruz. Gittiğimiz gün 800 tane yetime yemek verdik. Buna takiben aynı gün içerisinde kurban kesim ve dağıtım faaliyeti yaptık. Ertesi gün gıda dağıtımı gerçekleştirdik. 85 tane aileye gıda ulaştırdık. Daha sonra çocukları sevindirme adına şeker, balon gibi hediyeler verdik.” ifadelerini kullandı.

eller-bir-dernegi-konya-1.jpg

115 ÇOCUĞUN SÜNNETİ YAPILDI

4 saat uzaklıktaki köylere giderek orada 115 çocuğun sünnetini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Harun Celepci, “Sünnet organizasyonu için hazırlığımızı yapmıştık. Pazar günü de köylerde 115 tane çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirdik. Sabah namazı sonrası çıktığımız şehirden yaklaşık 4 saat sonra köylere ulaşarak organizasyonumuzu yaptık. İki gün arazide kaldık. Su kuyusu açma çalışmamız vardı. İlk kazmamızı vurduk. Bilal Habeşi su kuyusu hissemiz devam ediyor. Daha önce kazdırdığımız kardeşlik el ele su kuyusu vardı. Onun arkasında bizden cami talepleri vardı. Çok kalabalık bir köy. Oraya hem kuyumuzu denetleyelim hem de cami projesi altyapısını hazırlamak için uğradık. inşallah oraya cami yapacağız. Köyde iki gün faaliyet geçirdikten sonra çocuklara kıyafet dağıtımı yaptık. Yetimhanelerde hediyeler dağıttık. Daha sonra kurban etlerimizin dağıtımımızı gerçekleştirdik.” dedi.

eller-bir-dernegi-konya-4.jpg

‘İSLAM’A ALIŞTIRMAK İÇİN İSTEKLERİNİ İKİLETMİYORUZ’

Oradaki insanları İslam’a alıştırmak için talepleri ikiletmediklerini dile getiren Harun Celepci, “Örneğin sünnet için belirlediğimiz rakamın üstünde talep geldi. Fakat oraya gelen bütün kardeşlerimizin sünnetini yaptırdık. O bölgelerde Misyoner faaliyeti çok fazla var. Fakat insanları Müslümanlığa, İslam’a alıştırmak için bu faaliyetleri hiç ikiletmeden yapıyoruz. Çünkü misyonerlere muhtaç olmasınlar istiyoruz. Bizim orada bir menfaatimiz yok ama onlara değil İslam’a alışsınlar istiyoruz. 6 bin kilometre yol gidip oraya hizmet götürdük.” şeklinde konuştu.

eller-bir-dernegi-konya-2.jpg

'HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ'

Derneklerine destek olan hayırseverlere teşekkür eden ve ihtiyaç sahibi daha çok kişiye ulaşabilmek adına destek talebinde bulunduklarını söyleyen Harun Celepci, "Derneğimize yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerimiz bizlere; "Ziraat Bankası Binkonutlar Şubesi Hesap Numarası: 90232546/5001, İBAN NO: TR47 0001 0019 1690 2325 4650 01" bu hesap ve İban numaramızdan destek olabilirler. Yine eş, dost, akraba fark etmeksizin, yardıma muhtaç tanıdığı olanlar veya bizzat kendisi yardıma muhtaç olanlar da yine internet sitemizden ya da sosyal medya hesaplarımızdan bizlere ulaşıp yardım talebinde bulunabilirler. Tüm sorularınız ve destekleriniz 0 535 378 41 96 numaramızdan bizlere ulaşabilirsiniz" diyerek sözlerini tamamladı.

eller-bir-dernegi-konya-3f.jpg

eller-bir-dernegi-konya-5.jpg

eller-bir-dernegi-konya-6.jpg

eller-bir-dernegi-konya-7.jpg

eller-bir-dernegi-konya-8f.jpg

eller-bir-dernegi-konya-9.jpg

eller-bir-dernegi-konya-11.jpg

eller-bir-dernegi-konya-10.jpg

eller-bir-dernegi-konya-12.jpg

Etiketler :