"Modernin Dili" sergisi Sivas'ta sanatseverlerle buluştu

SİVAS (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Sanat Koleksiyonu'ndan seçilen eserlerden oluşan "Modernin Dili" adlı sergi Sivas'ta açıldı. Valilikten...
"Modernin Dili" sergisi Sivas'ta sanatseverlerle buluştu

SİVAS (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Sanat Koleksiyonu'ndan seçilen eserlerden oluşan "Modernin Dili" adlı sergi Sivas'ta açıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi'nde gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, Türkiye'de resim sanatı tarihinin gelişim seyrinin izlenmesine olanak verecek şekilde tasarlanmış eserlerin tarihi binada gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanacağını belirtti.

Sivas Kongresi'nin 100. yılında çok sayıda sergi açılışı gerçekleştirildiğini aktaran Ayhan, "Böylesine zengin içeriğe sahip bir serginin ilimizde açılmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Türk resim sanatının gelişimini örnekler üzerinden anlatan sergide yer alan üç boyutlu çalışmalar, bizlerde hayranlık uyandırdı. Bu tür etkinliklerin ilimizde sizler gibi değerli kurumların desteği ile sürekli hale gelmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise Merkez Bankasının çok önemli sayılabilecek bir sanat koleksiyonuna sahip olduğunu anımsatarak, "Bu sanat koleksiyonunu hem yenileyerek ülkemizin kültür birikimine, sana birikimine önemli bir katkıda bulunuyor hem de çeşitli vesilelerle bu eserleri ülkemizin farklı yerlerinde sanatseverlerle buluşturarak, çok önemli bir işlev icra ediyor." açıklamasında bulundu.

TCMB Meclis Üyesi Ömer Duman da Merkez Bankasının kuruluşundan bu yana sanatı desteklediğini belirtti.

Sivaslıları sergiyi gezmeye davet eden Duman, şunları kaydetti:

"Toplumun bilinçlendirilmesinin medeniyetler için taşıdığı büyük önemin farkında olarak sanat koleksiyonlarında sayıları 900'ü aşan eseri yurt içinde ve yurt dışında değişik şehirler ve değişik ülkelerde Türk kültür ve sanatının tanıtılması anlamında önemli aktiviteler yerine getirmektedir. Sergiyi düzenlediğimiz ülkelerdeki hem Türklerin tanınması hem de uluslararası arenada ülkemizin diğer ülkelerle ilişkilerini geliştirmesi anlamında ciddi katkılar sağlamaktadır."

Burcu Pelvanoğlu sergideki eserler hakkında bilgi aktardı.

Sergi, 26 Nisan 2020 tarihine kadar Sivas Atatürk ve Kongre Müzesinde izlenime açık olacak.





Kaynak: