Molotofkokteylleriyle siyaset yapamayız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İç Güvenlik Reformu'na ilişkin, 'Bu düzenlemeyi bozmaya gayret edenler, bunun yegane sorumlusu olacaktır. Halkı sokağa dökmek isteyenler yargıdan kurtulamayacaktır, molotofkokteylleriyle siyaset yapamayız' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Petrollerinin 60. yıl resepsiyonunda yaptığı konuşmada, "Kıbrıs'ın güneyinde son dönemdeki gelişmeler bilesiniz ki hiçbir zaman dışında kalacağımız bir gelişme değildir. Barbaros Hayrettin Paşa orada da dolaşıyor ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan eğer burada kendilerine yaptığımız uyarıyı kale almadıkları sürece biz de oradaki çalışmalarımızı aynı şekilde devam ettireceğiz" dedi.
Erdoğan, "Ocak ayı içerisinde inşallah Batı Karadeniz'de yeni bir sondaja başlayacağız. Bu noktada yerli bir petrol sondaj platformunun yapılması ihtiyacı da ortaya çıkabilir. Bu platformu da hamdolsun tersanelerimizde yapabilecek güce sahibiz. Bunun da müjdesini vermek istiyorum" şeklinde konuştu.
"Molotofkokteyleriyle bu ülkede siyaset yapamayız"
Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İç Güvenlik Reformu'na ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.
İç Güvenlik Reformu ile yapılacak düzenlemelerin tamamen toplumun düzenini korumaya, huzurunu sağlamaya yönelik olduğunu belirten Erdoğan, "Bu düzenlemeyi bozmaya gayret edenler, bunun yegane sorumlusu olur. Halkı sokağa dökmek isteyenler yargıdan kurtulamayacaktır" ifadesini kullandı.
Hükümetin İç Güvenlik Reformu ile atmış olacağı adımın çok isabetli bir adım olduğunu ve milletçe bu adımın yanında durmak gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Molotofkokteylleriyle bu ülkede siyaset yapamayız. Böyle bir siyaset yapılamaz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Vatandaşın camını, çerçevesini indirenlere sıcak bakamayız. Halkımızı, insanımızı, et dağıtmaya giden vatandaşımızı, bu gençleri öldürmeye yönelenlerle beraber hareket edenleri savunamayız. Devlet bunlara karşı belli yaptırımlar hazırlamak durumundadır. Şu anda hazırlanan paket ben böyle bir paket. Hayırlı olsun diyorum" değerlendirmesinde bulundu.
"İsrail'in saldırganlığı insanlık adına utarç verici"
Erdoğan, Filistinli Bakan Ebu Ayn'in ölümüne ilişkin de "İsrail işgal güçlerinin bu alçakça eylemini esefle kınıyorum. Merhum Ziyad Ebu Ayn’ın hayatına mal olan bu elim hadise, İsrail’in Filistin halkına yönelik zulüm, işgal ve yıkıma dayalı pervasız tutumunun en son örneğidir. İsrail’in Filistin halkının can ve malına kasteden acımasız saldırganlığı insanlık adına utanç vericidir" dedi.
Erdoğan, "Türkiye, İsrail’in gayriinsani ve zorba eylemlerine karşı İslam dünyasının ve uluslararası camianın diğer üyeleriyle birlikte mücadele etmeye kararlıdır. İsrail işgalinin bir an evvel sonlandırılarak, Filistinli kardeşlerimizin bağımsız ve egemen bir devlet çatısı altında hürriyet icinde yaşaması için Türkiye olarak, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Filistin halkının yanında olacağız" ifadelerini kullandı.