Monster Notebook CEO'su Konyalılarla buluştu! Bakın hikayesi neymiş

Genç MÜSİAD Konya'nın gerçekleştirdiği, Young Business Academy organizasyonuna katılan Monster Notebook CEO'su İlhan Yılmaz, 23 yıl önce başlayan Monster Notebook serüveninden bahsetti.
Monster Notebook CEO'su Konyalılarla buluştu! Bakın hikayesi neymiş

Genç MÜSİAD Konya'nın gerçekleştirdiği üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen, 2 bine yakın üniversite öğrencisi ve genç iş insanının katıldığı Young Business Academy organizasyonu Selçuklu kongre merkezinde gerçekleşti. Programa katılan Monster Notebook CEO'su İlhan yılmaz, “Bizim hikayemiz 23 yıl önce başladı." dedi.

monster-notebook-ceosu-ilhan-yilmaz.jpg

‘BUGÜNKÜ DÜNYAMIN TEMELLERİNİ ATTI’

Yılmaz "İşçi bir ailenin çocuğu olarak başladığım bu yolda, okuduğum kitaplarla birlikte bilgisayarla tanıştım." İfadelerini kullandı. Yılmaz, "1980 yıllarda henüz çocukken tanıştığım bilgisayar ve yapay zeka ,okuduğum kitaplar, bugünkü dünyamın temellerini attı." dedi. Yılmaz,"Ortaokulun sonunda çıraklık yaptım. Çıraklık dönemi sonunda özgüven elde ettim ve ailemden destek almadan hayatıma devam edebilirim diye düşündüm. 1992 yılında yazında ben Linguaphone ilk iş deneyimimdi." diye konuştu.

monster-notebook-ceosu-ilhan-yilmaz-001.jpg

‘TÜRKİYE’NİN EN ÇOK BİLİNEN OYUN BİLGİSAYARI’

Yılmaz," 2000’li yıllarda askere gitmek ve bir şirket işine girmek gibi bir seçim vardı. Biz eşimle şirket işini seçtik. İşe başlamaya karar verdiğinizde cebimizde sadece bin dolarımız vardı, arkadaşımızda 500 dolar destek çıkmıştı. 2000 yılı eylül ayında kurduğumuz şirketin bizi ileriye götürmeyeceğini biliyorduk ve marka arayışına başladık. Eşimle İzlediğimiz animasyonla kendimize marka bulduk. Yolculuğumuza inanarak bu yola başladık. Dünyaya bu markayı duyuracağımıza inandık. Bugün Türkiye'nin en çok bilinen oyun bilgisayarı markası durumuna gelmiş bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

monster-notebook-ceosu-ilhan-yilmaz-002.jpg