“Moody’s'in kararı tamamen siyasi”

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Ömer Faruk Okka Moody’s kararının tamamen siyasi olduğunu Türk ekonomisin üst üste 27 çeyrektir büyüdüğünü, bunun bile kararın ne kadar tartışmaya açık olduğunu söyledi.
“Moody’s'in kararı tamamen siyasi”

Moody’s kararının,Türkiye ekonomisinin gerçekleriyle uyuşmadığına dikkati çeken Okka, hükümetin ekonomide doğru adımlar attığını ve iş alemi olarak ekonominin güçlendirilmesine yönelik alınan tüm kararları desteklediklerini, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının aldıkları yanlış kararlar nedeniyle itibar kaybettiklerini vurguladı. 

okka.jpg

Ömer Faruk Okka sözlerini şöyle sürdürdü;”Yabancı yatırımcıların gözünde bu kredilendirme kuruluşların notu giderek düşürüyor. Moody's, öncelikle kendi karnesine bakmalı. Türkiye'nin ekonomik gücünü doğru değerlendiremiyor ve yanlış bir algı yaratmaya çalışıyor. Moody's'in kararının moralimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. İnşaat sektöründe işler her geçen gün daha iyi gidiyor. İnşaat sektörü iyi olursa diğer sektörleri de tetikliyor. Şuan yeni yatırımlar Türkiye’nin her yerinde yükseliyor. Avrupa’da şantiye görüntüsünde olan tek ülke Türkiye. Şimdi kredi faizlerin düşmesi ile tüketici için ev almak daha cazip hale geldi. 5 yıldan başlayıp 10 yıla kadar süren faizsiz ya da çok düşük kredili konutlar büyük ilgi görüyor. Yabancı yatırımcılar da ülkemizde sıkıntı yaşamadan yatırım yapabiliyor. Hükümetimiz bugüne kadar yapılan çalışmaları yapısal reformlarla desteklemek için canla başla çalışıyor. Biz de iş alemi olarak Türkiye'nin büyüme ve gelişmesini sürdürmesi için elimizden gelen katkıyı yapmayı sürdüreceğiz."

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ