Moralli Konyaspor lider Alanyaspor karşısında!

Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda üst üste elde ettiği başarılı sonuçlarla morali yükselen İttifak Holding Konyaspor, bugün Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda lider Alanyaspor'un konuğu olacak.
Moralli Konyaspor lider Alanyaspor karşısında!

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'de çıkışını devam ettirmeyi amaçlıyor. Ligde son 2 haftada zorlu rakibi Fenerbahçe'yi deplasmanda 2-0, iç sahada da Kasımpaşa'yı 2-1 yenerek çıkışa geçen yeşil beyazlılar, önceki gün de kupada Manisa FK'yı 7-0'la geçmiş ve moralini yükseltmişti. Ligin 10. haftasında bugün zorlu bir maça daha çıkacak olan Anadolu Kartalı, deplasmanda lider Aytemiz Alanyaspor'un konuğu olacak. Bu sezon çıktığı 8 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 de yenilgi alan yeşil beyazlılar, ligin tek namağlup unvanlı takımı Alanyaspor karşısında galibiyet arayacak. Bugün Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda saat 16.00'da başlayacak müsabakayı hakem Bahattin Şimşek yönetecek.

BAHATTİN ŞİMŞEK İLE İLK KEZ

İttifak Holding Konyaspor'un bugün oynayacağı Aytemiz Alanyaspor maçında görevlendirilen hakem Bahattin Şimşek, yeşil beyazlıların ilk kez bir maçında düdük çalacak. Bu sezon Süper Lig'de 4 maçta görev yapan tecrübeli hakem, rakip Alanyaspor'un daha önce 4 maçını yönetmişti. Akdeniz temsilcisi, Şimşek'in düdük çaldığı 4 müsabakadan 2 kez yenilgiyle ayrılırken, 2 maçı da beraberlikle tamamlamıştı. Aydın bölgesi hakemi Şimşek, söz konusu maçlarda Alanyasporlu futbolculara 10 kez sarı kart gösterirken, 1 kez de Alanyaspor lehine penaltı kararı vermişti. Aytemiz Alanyaspor ile Konyaspor arasında oynanacak Süper Lig 10. hafta maçında hakem Bahattin Şimşek'in yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ile Mustafa Savranlar yapacak. Maçın 4. hakemi ise Direnç Tonusluoğlu olacak.

LİGİN TEK NAMAĞLUP TAKIMI

9. haftası geride kalan Süper Lig'de bu sezon namağlup konumda yalnızca bir takım bulunuyor. Şu ana kadar maç kaybetmeyen ve liderlik koltuğuna oturan Aytemiz Alanyaspor, çıktığı 8 müsabakadan 6 kez galibiyetle ayrılırken, 2 kez de berabere kaldı. Akdeniz temsilcisi, bu süreçte Çaykur Rizespor deplasmanından ve iç saha oynadığı Trabzonspor maçlarından beraberlikle ayrılırken, Sivaspor, Kayserispor, Hatayspor, Galatasaray, Karagümrük ve Antalyaspor maçlarından 3 puan çıkarmayı başarmıştı. Turuncu yeşilli takım, puan cetvelinde, 15 averaj ve 20 puanla 1. sırada bulunuyor.

EN AZ GOL YİYENLERİN KARŞILAŞMASI

Süper Lig'de bu sezon en iyi savunma yapan takımlar İttifak Holding Konyaspor ile Aytemiz Alanyaspor oldu. Ligde en az gol yiyen takım Alanyaspor olurken, Konyaspor da bu alanda 2. sırada bulunuyor. Akdeniz temsilcisi, oynadığı 8 maçta kalesinde yalnızca 3 gol gördü. 5 maçta kalesini gole kapatan turuncu yeşilliler, Çaykur Rizespor, Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında birer kez gol yedi. İttifak Holding Konyaspor ise bu sezon ligde kalesinde 6 gol gördü. Başakşehir maçında 2 gol yiyen yeşil beyazlılar, Beşiktaş, Yeni Malatyaspor, Gaziantep ve Kasımpaşa maçlarında da 1'er kez gol yiyerek kalesinde toplam 6 gole engel olamadı.

SARARIRLARSA CEZALANACAKLAR!

İttifak Holding Konyaspor'da bugün oynanacak Aytemiz Alanyaspor maçı öncesi 2 futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Yeşil beyazlıların tecrübeli ismi Marko Jevtovic ile son haftaların gözde oyuncusu Alper Uludağ, Alanyaspor maçında sarı kart görmeleri halinde ceza yiyecek. Şu ana kadar 3'er sarı kartı bulunan Jevtovic ile Alper, bu maçta sarı kart görürlerse, ligin 11. haftasında 5 Aralık Cumartesi günü MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçında forma giyemeyecek.

MUHTEMEL İLK 11’LER

KONYASPOR: Eray, Guilherme, Abdülkerim, Uğur, Skubic, Amir, Jevtovic, Musa, Alper, Cikalleshi, Kravets

Teknik Direktör: İsmail Kartal

ALANYASPOR: Marafona, Juanfran, Tzavellas, Caulker, Moubandje, Siopis, Salih, Efecan, Davidson, Bakasetas, Babacar

Teknik Direktör: Çağdaş Atan

STAT: Bahçeşehir Okulları

SAAT: 16.00

YAYIN: beIN SPORTS HD2

HAKEM: Bahattin Şimşek
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ