Motorinden sonra bir indirim de benzine bekleniyor

Akaryakıt fiyatlarında son günlerde üst üste gelen zamlar sonrası bu kez rota terse döndü. Dolar kurunun 17 liranın altına çekilmesiyle dün motorin için 2,5 liralık indirim yapılmasının ardından fiyatlar bugün de 84 kuruş düştü. Böylece 30 lira olan motorin fiyatları iki günde fiyat 3 lira 34 kuruş geriledi. Benzin litre fiyatında ise henüz bir değişiklik yapılmadı. Ancak motorin fiyatlarına gelen çifte indirim sonrası benzin fiyatlarına da bir indirim bekleniyor.
Motorinden sonra bir indirim de benzine bekleniyor

Brent petrol ve döviz kurundaki değişkenlik akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Son dönemde üst üste gelen zamların ardından akaryakıt fiyatlarına bu kez önemli indirimler geldi.

29 Haziran gecesi 2,5 TL gelen indirim sonrası 30 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere de motorine 84 kuruşluk bir indirim daha geldi.

Motorin fiyatlarına gelen çifte indirim sonrası bu kez de benzinin litre fiyatına cumayı cumartesiye bağlayan gece 1 TL 30 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI
EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.