Moussa Sow 2 yıl daha uzatacak

2015-16 sezonu sonuna kadar sözleşmesi olan Moussa Sow, Avrupanın devlerine kapıyı kapattı. Türkiye'de mutlu olduğunu belirten 27 yaşındaki yıldız, kariyerini F.Bahçe'de tamamlamak istediğini belirtti

Fenerbahçe'ye 4 yıllık imza atan ve 2016 yılının Mayıs ayı sonunda sözleşmesi sona erecek olan Moussa Sow, şimdiden sözleşme yenileme düşüncesinde. Son dönemde gösterdiği performansla Avrupa'nın dev takımlarının yeniden ilgisini çeken Senegalli yıldız, kariyerini Fenerbahçe'de tamamlamak istediğini dile getirdi. Türkiye'de ve Fenerbahçe'de mutlu olduğunu dile getiren 27 yaşındaki oyuncu, bu konuda yönetimin yaklaşımını beklerken şimdiden imzaya hazır olduğunu kaydetti. Takımıyla yaptığı 4 yıllık anlaşma gereği 2012-2013 sezonu için 3 milyon, 2013-2014 sezonu için 2 milyon 600 bin Euro alan, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonları içinse 1 milyon 400 bin Euro garanti ücret alacak olan Sow'un yeni sözleşmesinin de bu rakam civarında olacağı tahmin ediliyor.

SOW'A FARKLI MUAMELE

Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde takıma faydalı isimlerle sözleşme yenilemeyi planlayan F.Bahçe yönetiminin, önümüzdeki sezon düşecek olan yabancı kontenjanını da göz önünde bulundurarak yaşı ilerleyen isimlere sıcak bakmadığı biliniyor. Ancak Sow için düşünce farklı. Sözleşmesi bittiğinde 30 yaşında olacak Senegalli yıldızın takımda kalması yüksek ihtimal. Webo, Kuyt ve Meireles gibi isimleri sözleşmeleri dolduğunda uzatma yapmayı düşünmeyen sarı-lacivertlilerin, Sow'da farklı tavır takınması bekleniyor.

Salih ve Holmen takımda kalacak

F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, futbolcuları Salih Uçan ve Samuel Holmen'in başka takıma transfer olacağı haberlerini yalanladı. Yanal, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, 'İlk yarıdaki maçlarımızda, kendilerinden yeteri kadar faydalanamadık. Özellikle Holmen ile ilgili tasarruflarımızda, yabancı sınırlaması etkili oldu. Önümüzde çok zorlu karşılaşmalar var. Birbirinden kritik maçlar oynayacağız. İkinci yarıda, kadromuzdaki tüm isimlere ihtiyacım var. Şampiyonluk yürüyüşümüze, hep birlikte devam ediyoruz. Kamp öncesinde bu spekülasyonların önüne geçmek için, böyle bir açıklama yapma gereği duydum' ifadelerini kullandı.

Mesai başlıyor

İkinci yarıyı bugün açacak F.Bahçe'nin kamp programı değişti. 17 Ocak'ta İstanbul'a döneceği açıklanan sarı-lacivertlilerin programına Tayfun Korkut'un yeni ekibi Hannover maçı eklenince 18 Ocak'ta dönecek.

Telekom elçisi Emenike

F.Bahçe'nin Nijeryalı yıldızı Emenike, ülkesinde bir telekomünikasyon firması ile sponsorluk anlaşması imzaladı ve markanın tanıtım elçisi oldu. Emenike, 'Çok çalışarak Nijerya için en iyisini yapmaya devam edeceğim. Takım olarak da tamamen Dünya Kupası'na odaklandık' dedi. Bu arada Afrika'da Yılın Futbolcusu yarışmasında finale kalamadığı için hayal kırıklığı yaşamadığını belirten Emenike, 'Finale kalan Didier Drogba, Yaya Toure ve Obi Mikel birbirinden kaliteli oyuncular' dedi.

 

 

 

 

Bakmadan Geçme