Araç Muayene ücretlerine yeni zam! İşte yeni fiyatlar

​​​​​​​2023 yılında araç sahiplerini yakından ilgilendiren muayene fiyatları belli oldu. Zaman zaman iki yılda bir veya her yıl başı muayeneye girmek zorunda olan araçlar için fiyat listesi Ulaştırma Bakanlığı ve TÜVTÜRK tarafından açıklandı.
Araç Muayene ücretlerine yeni zam!  İşte yeni fiyatlar

Bugün yayımlanan 32289 sayılı Resmi Gazetenin mükerrerinde, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği oluşturulan Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunun bazı kararlar aldığı belirtildi.

Alınan karara göre, Acil Tıp, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları gibi bazı uzmanlık dallarının yer aldığı muayene ücretlerinde yüzde 50 zam yapılarak, yeniden düzenlenmesine karar verildi. Yüzde 50 artış yapılan uzmanlık dalları ise "Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesinde" belirtildi.

TÜVTÜRK 2023 Araç Muayene Ücretleri Nedir?

Hafif Araçlar ve İki Tekerlekli Taşıtlar: Traktör, Motosiklet, Motorlu Bisikletler için belirlenen ücret: 575,84 TL.

Hafif Ticari ve Binek Araçlar: Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Römork, Yarı Römork, Arazi Taşıtı için 1130,44 TL.

Ağır Vasıta: Tır, Otobüs, Kamyon, Çekici için muayene ücreti: 1528,10 TL.

Yeni Gecikme Cezası Düzenlemesiyle Tasarruf Zamanı!

Araç muayene tarihini unutmanın maliyeti değişti! Eski yüzde 5'lik oranla hesaplanan gecikme cezaları, 12 Mart 2023'te yürürlüğe giren yeni kanunla yüzde 0,75'e indirildi.

Cebinizi Yanıltmayın: İşte Gecikme Cezası İndirim Örnekleri

3 ay gecikmeyle muayeneye giren bir otomobil: Eski ceza 169,5 TL iken, şimdi sadece 25,4 TL!

6 ay gecikmeyle muayeneye giren traktör: Eski ceza 172,7 TL iken, şimdi sadece 25,9 TL!

Ve daha birçok avantajlı fiyat!

Son Tarih 30 Eylül!

Bu indirimden faydalanmak isteyen araç sahiplerinin acele etmesi gerekiyor. 30 Eylül'e kadar muayene ücretini ödeyenler bu avantajlı fiyatlardan yararlanabilecek.

2023 yılında araç muayene fiyatlarında yaşanan bu değişiklikler, araç sahipleri için önemli bir dönüm noktası. Hem muayene ücretlerinde hem de gecikme cezalarında yaşanan bu değişikliklerle, araç sahiplerinin cebine daha az maliyet yansıyacak.