Muhammed Said Çelik: Gençler hiç bu kadar önemsenmemişti!

Seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin geçlerin siyasete ilgisini arttıracağını ifade eden AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, Bu değişikliğin siyasete ciddi anlamda bir heyecan ve dinamizm getireceğine inandığını söyledi.
Muhammed Said Çelik: Gençler hiç bu kadar önemsenmemişti!

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik ve SKM Başkanı Haydar Özkan gazetemiz Yeni Haber’i ziyaret etti. Seçilme yaşının düşürülmesinin gençlerin istek ve beklentilerinin meclise taşınması adına çok önemli bir düzenleme olduğunu dile getiren Muhammed Said Çelik, “Seçilme yaşının düşürülmesiyle birlikte önümüz açılacak. Bazıları bu değişikliği çok abarttı. Sanki 600 vekilin hepsi 18 yaşında olacakmış gibi lanse edildi. Seçilecek kişinin illa 18 yaşında olması gerekir diye de bir şey yok. Bu alt sınırdır. Bu değişiklikle aslında Cumhurbaşkanımızın ne kadar büyük bir vizyona sahip olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. Günümüzde gençlerin sorumluluk yaş ortalaması 27-28’lere çıktığı bir ortamda bu rakamları düşürmek için bu hamle çok faydalı olacaktır. Bu değişikle birlikte gençlerin siyasete olan ilgisi artacak. Gençler ülke meseleleri ile daha fazla ilgilenmeye başladıklarından bir yandan da kişisel gelişimlerine katkısı olacaktır. Ayrıca 18 yaşındaki bir vekil olmasının da bir sorun oluşturacağını da düşünmüyorum.  Bu değişikliğin ciddi anlamda bir heyecan ve dinamizm getireceğine inanıyorum. Gençlere sorumluluk vermekten kaçınılmamalıdır.  Meclise gençlerin istek ve beklentilerini taşımak adına bu düzenleme çok önemli bir değişikliktir.” dedi.

“BİR TEŞKİLATIN KAS GÜCÜ GENÇLİK YAPILANMALARIDIR”

AK Parti Konya Gençlik Kolları olarak seçim çalışmalarına başladıklarını ancak resmi startın verilmesinin ardından tempolarını artıracaklarını ifade eden Çelik, “Seçim için inşallah 25 Şubat’ta Ankara Arena’da bir start verilecek. Bunun ardından gençlik kolları olarak dolu dolu bir program hazırlıyoruz. Yaklaşık 50 gün gibi bir çalışma süremiz olacak. Bu süreyi de son derece verimli bir şekilde değerlendirebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu aralıkta daha çok gidemediğimiz yerlere gitmek istiyoruz. İlçelerimizde elbette ki teşkilat yapılanmalarımız var ve oradaki arkadaşlarımız da çalışıyorlar ancak biz de İl Gençlik Kolları olarak ilçelerimize çıkarma yapalım istiyoruz. Referandum ve sonrasındaki yerel seçimlerde hangi bölgelerde da az oy aldıysak o bölgelerde çalışmalarımızı yoğunlaştırmak istiyoruz. Bir teşkilatın kas gücü gençlik yapılanmalarıdır. Tabi milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, partimizin ana kademeleri yorulacak ancak asıl yorulacak olan gençlik teşkilatlarıdır. Biz de motivasyonu sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  2019 yılındaki yerel seçimlerde Türkiye genelinde 5600, Konya’da ise 150 bin yeni seçmenin geleceği tahmin ediliyor. Bu bilinç ve sorumlulukla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

“GENÇ KÜRSÜ PROJEMİZLE SÖZ GENÇLERDE OLACAK”

Her sandığa bir genç projesine büyük önem verdiklerini ve bu konudaki çalışmalarını tamamladıklarını belirten Çelik, “AK Parti Konya Gençlik Teşkilatları olarak halk oylaması için çok öncelerden mahalle başkanları ve yönetimleri ile çalışmalarımızı başlattık.  Şu anda Konya’da 4 bin 500 sandık var. Son değişiklikle bu sayı bir miktar düşecek ancak biz ilçe gençlik kollarımızın da marifetiyle her sandıkta bir genç projemizi tamamladık. Önce isimler belirlendi sonra beşerli gruplar halinde toplantılar yapılmaya başlandı.  İlçelerimize buradan talimat verip geçmek istemedik. Tek tek ilçelerimizi ziyaret edip buradaki arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bizde her ilçenin koordinatörü olduğu gibi, her üç ilçenin de bir bölge koordinatörü var. Yaklaşık 14 gün bu şekilde ilçelerimizi ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz de referandum öncesi elimizi oldukça kuvvetlendirdi. İlçeleri ziyaretlerimizin akşamında bir milletvekilimiz, belediye başkanımız veya başka bir konuşmacımızın da katılımıyla genç kürsü programımızı gerçekleştireceğiz. Konuşmanın ardından kürsü gençlerin olacak. Soru cevap şeklinde konuşmacı ve katılımcılar bilgi paylaşımında bulunacaklar.” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

Üniversiteler en çok çalışılması gereken yerlerin başında geldiğini ve merkez ile birlikte taşrada da hatırı sayılır bir üniversite öğrencisi potansiyelinin olduğunun altını çizen Çelik, “Konya’nın merkez ilçeleri hariç 17 ilçemizde üniversitelerimiz ve 20 bine yakın üniversite öğrencimiz var. Sayıları Konya merkezdeki üniversite öğrencileri kadar olmasa da ilçelerimizde de hatırı sayılır bir üniversite öğrencimiz var.  Üniversitelerimizde fakülte, bölüm ve sınıf şeklinde bir yapılanmaya gidiyoruz. Bu sınıflardan birer kişi alıp merkeze getirerek iki gündüz bir gece olacak şekilde bir kamp planlıyoruz. Aslında biz bu projeye değerler eğitimi ve Konya adıyla daha önce başlatmıştık ancak önümüzdeki süreçte halk oylamasında da bu çalışmamızı devam ettireceğiz. Bu proje kapsamında 1600 öğrencimizi Konya’ya getireceğiz. Bunların 1000 tanesi üniversite öğrencisi, 600’ü de lise öğrencisi olacak. Lise son sınıftaki öğrenci kardeşlerimizin büyük bir kısmı önümüzdeki referandumda oy kullanacaklar. Bu kesime de hitap etmek için projeye lise öğrencilerini de dâhil ettik.” dedi.

“B.HERSEK MAHALLESİNİ ÖZEL ÇALIŞMA ALANI İLAN ETTİK”

Konya’da üniversite öğrencilerinin yoğun bir şekilde yaşadığı bölgelerde özel çalışmalarının olacağını dile getiren Çelik, “Bosna Hersek Mahallesini özel çalışma alanı olarak ilan ettik. Bu noktada öğrenci evi ziyaretlerini de önemsiyoruz. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de bir Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) kuruldu ancak bu seçimde biz Bosna’da özel olarak çalışmak istiyoruz. Referandum sürecinde yaklaşık 50 gün bu bölgede bir çadır kurmayı planlıyoruz. Geçmiş seçimlerde de evet çadırları vardı ancak bu kez daha fonksiyonel bir çadır kurmayı istiyoruz.  Çadırımız bu kez daha büyük, sıcak, ikramların olduğu ve referandumdaki 18 maddenin anlatıldığı panoramik bir sergimiz olduğu bir çadır olacak.” ifadelerini kullandı. 

“EVET DİYECEK KESİMLE DE BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Seçim sürecinde her zamankinden farklı bir takım stratejiler izleyeceklerini de sözlerine ekleyen Çelik, “Geçmiş dönemlerdeki seçim stratejimiz AK Parti’ye oy vermeyen seçmenlerle bir araya gelelim seklindeydi. Bu seçimde ise bu böyle değil. AK Parti’ye oy verenlerle de bir araya gelmemiz gerekiyor. Çünkü onların kafasında da soru işaretleri olabilir. Bu dönemde sosyal medyayı son derece aktif kullanabilmek üzerine çalışmalarımız var. Çünkü gençlik sosyal medya üzerinden büyük oranda etkileniyor. Bu anlamda sosyal medyayı soruların sorulup cevapların alındığı, bir mecra olarak kullanmak istiyoruz. Bu anlamda sokak röportajları yapıp soruları milletvekilleri ya da konu ile ilgili olan kişilere ileteceğiz.” diye konuştu.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ