Muhtarlığa aday ama hedefi belediye başkanı gibi çalışmak

Konya'da Şeker Mahallesi Muhtar Adayı Müslüm Aba, görevi devralması halinde belediye başkanı gibi çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. Mahalleleri için farklı projeler geliştirdiklerini kaydeden Müslüm Aba, "Hem evimiz hem de iş yerimiz Şeker'de bulunuyor. Hizmet sektöründe yer aldığımız için hayırsever çevremizin de destekleriyle mahallemize birçok yenilik katmayı planlıyoruz." dedi.
Muhtarlığa aday ama hedefi belediye başkanı gibi çalışmak

Konya'nın en kalabalık mahallelerinden olan yaklaşık 18 bin kişilik nüfusa sahip Şeker Mahallesine muhtar adayı olan Müslüm Aba, yoğun bir çalışma gerçekleştireceklerini söyledi. Şehrin en işlek caddelerinden Şefikcan Caddesini de içinde barındıran Şeker Mahallesi için farklı projeleri olduğunu dile getiren Müslüm Aba, "Yaklaşık 9 yıldır Şeker Mahallesinde ikamet ediyorum. İş yerim de burada bulunuyor. Mahallemizdeki olumsuzlukların büyük bir kısmı gözümüze çarpıyor. Bunları gidermek ve mahalle halkımızın refahını yükseltmek için 31 Mart seçimlerinde muhtar olmaya adayım." ifadelerini kullandı.

muhtarliga-aday-ama-hedefi-belediye-baskani-gibi-calismak-001.jpg

'HALKIMIZIN SESİ OLACAĞIZ'

Şeker Mahallesindeki küçük büyük her türlü eksiği gidermek için kolları sıvadıklarını belirten Müslüm Aba, "En basitinden başlamak gerekirse, sokak lambası bile patladığında bunu çözüme kavuşturmak muhtarın görevidir. Şeker Mahallemize bağlı olan Şefikcan Caddemizde çok güzel bir parkımız bulunuyor. Bu parkımızda zaman zaman güvenlik zaafı olabiliyor. Bunların yetkililere bildirilmesi gerekiyor. Yine çevre kirliliği yapanlar noktasında kontrollerin yapılması ve buna sebep olanların da uyarılması gerekiyor. Mahallemizdeki inşaatlarının birçoğu bitti fakat hala çevrede molozları görüyoruz. Bunların kaldırılması gerekiyor. Bu tarz konular muhtarın görevidir. Mahallemizde nerede aksaklık varsa bunları gidermek için yola çıktık.Adaylık sürecinin ardından seçildikten sonra iş bitti demeyeceğiz. Asıl çalışma o zaman başlıyor. Zaten hizmet sektöründeyiz. Tüm saydığımız konuların yakından takipçisiyiz. İnşallah halkımız bizlere teveccüh gösterir. Bizler de gerekeni yaparız." dedi.

muhtarliga-aday-ama-hedefi-belediye-baskani-gibi-calismak-003.jpg

'MAHALLEMİZE SAĞLIK OCAĞI KAZANDIRACAĞIZ'

Uzun süredir yapımı gerçekleşmeyen sağlık ocağı konusunda göreve geldiklerinde somut adım atacaklarını belirten Müslüm Aba, "Mahallemizde yaklaşık 10 yıldır sağlık ocağı projesi sonuçlandırılamadı. Arsası atıl vaziyette boş duruyor. Hatta sağlık ocağı gelecek diye eczane açıldı. Fakat gelmeyince kapandı. Hizmet sektöründe olduğumuz için yatırımcı arkadaşlarımız var. Hayırsever dostlarımızla iletişime geçip bu işi çözebiliriz diye düşünüyorum. Esnaf olduğumuz için Konya'mızın tanınmış iş adamlarıyla iletişimimiz güçlü. Onlar bu konuda destek sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

'TOPLU ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ'

Şeker Mahallesindeki toplu ulaşım sorununu da çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Müslüm Aba, "Mahallemizde büyük aksaklıklara neden olan dolmuş sorununu çözmek için de kolları sıvadık. İnşallah muhtarlığa gelince bu olayı da çözüme kavuşturacağız. Bu durum sadece Şeker Mahallesinin değil 5 mahallenin de birbirine bağlandığı Şefikcan Caddesinin ortak sorunu. Yaklaşık 100 bin nüfusun olduğu bu bölgede, şehrin en büyük caddelerin birinde dolmuşun olmaması gerçekten halkımıza büyük zorluk yaşatıyor. inşallah bu sorunu da göreve geldiğimiz zaman çözüme kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

muhtarliga-aday-ama-hedefi-belediye-baskani-gibi-calismak-002.jpg

'EĞİTİM SEKTÖRÜNE DE KATKILARIMIZ OLACAK'

Şeker Mahallesinde ortaokul ve lise bulunmadığını ve buraya kalite standartları yüksek okullar kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Müslüm Aba, "Yine mahallemizde ihtiyaç duyulan ve kalitesi üst düzey, buraya yakışır orta okul ve lise yaptırmayı hedefliyoruz. Amacımız, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz için de çaba sarf etmek. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Kesinlikle ve kesinlikle geri durmayacağız. Gerekirse her taraftan destekli bir şekilde çalışarak amacımıza ulaşacağız." dedi.

muhtarliga-aday-ama-hedefi-belediye-baskani-gibi-calismak-004.jpg

'ÖĞRENCİLERİMİZE BURS İMKANI SAĞLAYACAĞIZ'

Mahallelerinde ikamet eden öğrenciler için de iş adamlarıyla görüşerek burs imkanı oluşturmak istediklerini kaydeden Müslüm Aba, "Şeker Mahallemizdeki öğrencilerimiz için de iş adamlarımızla irtibata geçip burs imkanı oluşturmayı planlıyorum. Hem öğrencilerimiz iyi yerlere gelsinler hem de iş adamlarımız kazançlarının bereketinin artması için bu konu vesile olsun. Bu noktada da görüşmelerimiz sürüyor. Muhtar olduğumuz taktirde vakit kaybetmeyip mahallemizdeki öğrencilerimize burs konusunda adımlar atacağız. Yine mahallemizdeki gençlerimiz için gençlik merkezi, futbol ve voleybol sahası gibi spor alanları da oluşturmayı hedefliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :