Müjde Yahşi'den Konya'da çocuklara iletişim taktikleri

Kavga etme benzetisini yaparak davranış, empati ve özgüvenden bahseden Müjde Yahşi, "Kavga etmenin bir usulü vardır." dedi.
Müjde Yahşi'den Konya'da çocuklara iletişim taktikleri

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı, Selçuklu Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Dijital çağda şuurlu nesiller yetiştirme adlı söyleşide konuşan Müjde Yahşi, programa katılan çocuklara ve ebeveynlerine kişiler arası iletişimden ve duygudan bahsetti.

"DAYAK YEMEMENİN PÜF NOKTASI EMPATİ YAPMAKTIR"

Kişiler arası iletişimi kavga etme benzetisini yaparak, kavga etmenin bir usulü olduğunu belirten Yahşi, "Kavgada karşımızdaki insanın bize ne demek istediğini anlamamız gerekir. Birey konuşmadığında beden hareketlerinden anlaşılır. Karşımızdaki insanın davranışını anlamak ve gözlemektir. Duyguları yansıtmak ise oldukça önemlidir. Karşımızdaki kişinin karşısına ayna koymamız gerekiyor. Karşımızdaki kişiye duyguları söylememiz lazım. Psikolojide buna empati diyoruz. Dayak yememenin püf noktası empati yapmaktır. Son kural ise özgüvenli olmaktır. Özgüvenli olan insan neye ihtiyacı olduğunu bilmektedir. Özgüvenli olmak için sadece kendi ihtiyaçlarımıza odaklanmalıyız." ifadelerini kullandı.

"HEYECAN VE KAYGI FARKLI DUYGULARDIR"

Heyecan ve kaygı duygusu farklı olduğunun altını çizen Yahşi, "Endişelenmek bir kaygıdır. Utanmak veya kalbimizin küt küt amaya başlaması gibi duygular kaygıdır. Kaygıyla baş etmek gerekir. Sahneye geldim boyama balon varmış onları almam lazım çok mutlu ve heyecanlıyım. Yani bu da bir heyecan duygusudur. Bu çok güzel ve duyguyu heyecanla yaşayın. Her duygu, yaşamak içindir. Ayrıca olumsuz duygular da insan içindir. Bu duyguları yaşıyorsak Allah bizi korumak için vermiştir. Olumlu ve olumsuz duyguların hepsi bizim içindir." şeklinde konuştu.

Konuşmasında İsrail-Filistin savaşına ve Şehitlere de değinen Yahşi, üç ayları kutlarken Gazze ve şehitler için de dua ettiklerini kaydetti.

Etiketler :