Murat Yalçıntaş Konya’da konuştu! Önemli mesajlar verdi

Konya'da Genç MÜSİAD Konya'nın düzenlediği büyük organizasyonda buluşan iş insanlarından BMC CEO'su Murat Yalçıntaş, kendi hayatı ve iş dünyası hakkında gençlere bilgiler aktardı.
Murat Yalçıntaş Konya’da konuştu! Önemli mesajlar verdi

Genç MÜSİAD Konya'nın düzenlediği Young Business Academy organizasyonuna katılan iş insanlarından BMC CEO'su Murat Yalçıntaş, herkes için başarı olmanın farklı olduğunu belirterek gençlere önerilerde bulundu.

murat-yalcintas-konyada-konustu-onemli-mesajlar-verdi-001.jpg

'ZOR KULLANARAK HİÇ KİMSE HİÇ BİR ŞEYİ İKNA EDEMEZ'

Farklı düşünen ve farklı olan insanların birbirine saygısının olması gerekliliğinden bahseden Murat Yalçıntaş, "Her insan farklı düşünür ve farklı inanır. Dolayısıyla, bir insan bizden farklı düşünüyor diye veya farklı inanıyor diye eğer saygı gösteriyorsa ve bize zarar vermiyorsa, kötü değildir. Onu olduğu gibi kabul etmek lazımdır. Eğer sen ona saygı gösteriyorsan, o da sana saygı gösteriyorsa beraber yaşayabilirsiniz. Fikri ve inancı farklı olabilir. Eğer kendi fikir ve inancını anlatmak istiyorsa, bunun en güzel yolu da hâl ile tebliğdir. Söz ile tebliğ değildir. Sen düzgün, doğru ve olman gerektiği gibi davranırsan işte senin düşüncenin ve davranışının, karşı tarafa en iyi anlatmanın, kendi kültürünü en iyi temsil etmenin yolu budur. Yoksa tartışarak, bağırarak veya zor kullanarak hiç kimse hiç bir şeyi ikna edemez. Aksine düşman kazanırsın." şeklinde konuştu.

murat-yalcintas-konyada-konustu-onemli-mesajlar-verdi.jpg

'BİR DİL BİR İNSAN İKİ DİL İKİ İNSAN'

Fransız Erkek Lisesinde Fransızca öğrendiği zaman nasıl bir etki altında kaldığını belirten Yalçıntaş, "Eğer bir dili iyi öğrenirseniz, sadece o dille konuşmayı, temas kurmayı ve iletişim kurmayı öğrenmiş olmuyorsunuz. Aynı zamanda bambaşka bir kültürü öğrenmiş oluyorsunuz. O kültürü anlıyorsunuz. O kültürdeki insanların nasıl düşündüklerini, nasıl davrandıklarını anlıyorsunuz. Hakikaten eskilerin de dediği gibi, bir dil bir insan, iki dil iki insan." ifadelerini kullandı.

‘ELEKTRİKLİ OTOBÜS VE KAMYON GELİYOR’

BMC'nin projelerinden olan elektrikli otobüs ve kamyonun ilerleyen yıllarda yollara çıkacağını söyleyen Yalçıntaş, "Önümüzdeki yıllarda dünyada en önemli olacak olan teknolojilerin başında, yapay zeka otonomi geliyor. Bizim de bu çerçevede bir yapay zeka ve otonomi çalışan Startup'a ortak olduk. Onlarla beraber ürün geliştiriyoruz. Evet, elektrikli araçlar da geleceğin aracı. Ben aynı zamanda TOGG'un Yönetim Kurulu Üyesiyim. Hem TOGG'da çalışmalarımız var hem de BMC'de elektrikli otobüs ve kamyon alanında çalışmalarımız var. Onları da önümüzdeki yıllarda yollarda göreceğiz." diye konuştu.