Muriqi'nin kırmızı kartında 'etik' tartışması!

Süper Lig'de 18. haftada Gaziantep FK ile karşılaşan Fenerbahçe'de kırmızı kart gören Vedat Muriqi, bu cezasını Türkiye Kupası'nda çekecek
Muriqi'nin kırmızı kartında 'etik' tartışması!

Süper Lig'de 18. haftada Gaziantep FK ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada Vedat Muriqi'nin kırmızı kart görmesi dikkat çekti.

Fenerbahçe'de 80. dakikada sarı kart gören Vedat Muriqi, 90+5'de ikinci sarıyı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Muriqi kırmızı görmese gelecek hafta oynanacak Başakşehir maçında cezalı olacaktı. Kırmızı kart sonrası Kosovalı golcü hafta içi kupada oynanacak Kayserispor maçında cezasını çekecek ve Başakşehir maçında oynayabilecek.

AHMET ÇAKAR: "BEN VEDAT'I EFENDİ SANIRDIM"

Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar ise sosyal medyadan konuyla ilgili; "Ben Vedat Muriqi'i efendi sanırdım. Hem bile bile kendini attırdı hem de utanmadan 80 milyonu keriz yerine koyarcasına itiraz etti." ifadelerini kullandı.

OKAN BURUK: "ETİK DAVRANIYORUZ"

Aynı durum Başakşehir'in Yeni Malatyaspor'u 4-1 yendiği maçta Demba Ba'nın başına geldi. Gördüğü sarı kart ile Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşen Segenalli golcü, ikinci sarı kartı görmeden maçı tamamladı.

Maç sonu bu konuyla ilgili görüşleri sorulan Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk; "Birincisi etik olmak. Etik davranıyoruz. Bilerek kırmızı kart görmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Hiç başvurmadım. Oyuncu değişikliği yapacaktım. Demba Ba'yı 45'te mi çıkarayım ya da 10-15 dakika daha mı oynasın diye düşündüm. Daha sonra sakatlandı, Mehmet Topal'ı çağırmıştık. O anda sarı kart gördüğü pozisyon ortaya çıktı. Böyle bir şey yaşadık. Hayırlısı olsun. Bir yerde de cezalı duruma düşecekti. Bu Fenerbahçe maçı oldu. Diğer arkadaşlar Fenerbahçe maçında en iyisini yapacaktır" sözlerini kullanmıştı.

HABER 7