MÜSİAD Hatay’da yaraları sarıyor

Depremin ilk gününden bu yana Hatay’da kurdukları lojistik merkeziyle yardımlara devam ettiklerini belirten Başkan M. Hilmi Kağnıcı, “Devlet, millet kaynaşmasının en iyi örneğini ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. MÜSİAD olarak, çok ciddi çaba sarf ediyoruz. Hep birlikte yaraları sarıp, kötü günlerden en kısa zamanda Allah’ın izni ile kurtulacağız.” dedi.
MÜSİAD Hatay’da yaraları sarıyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından MÜSİAD çok kısa sürede tüm gücüyle afet bölgesine yardımlarını ulaştırdı. Depremin ilk gününden bu yana Hatay’da kurdukları lojistik merkeziyle yardımlara devam ettiklerini belirten Başkan M. Hilmi Kağnıcı, “Devlet, millet kaynaşmasının en iyi örneğini ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. MÜSİAD olarak, çok ciddi çaba sarf ediyoruz. Hep birlikte yaraları sarıp, kötü günlerden en kısa zamanda Allah’ın izni ile kurtulacağız.” dedi.

musiad-konya-deprem-bolgesinde-1.jpg

Türkiye’nin dört bir yanından afet bölgesine yardımlar ulaşmaya devam ederken, depremin ilk gününden bu yana Hatay’da yaraları saran MÜSİAD, yardım tırları ve gönüllüleri ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. MÜSİAD olarak hızlı bir şekilde koordine olup çalışmalara başladıklarını söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, “Depremin olduğu andan itibaren, yönetim kurulu toplantısı yapıp hızlıca nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşündük. Ve öncelikle gıda ihtiyacının olacağını ön gördük. Günlük 15 bin kişiye ulaşmak üzere 15 bin adet kahvaltılık malzeme oluşturduk. Salı gününden itibaren her sabah kahvaltılıklarımızı deprem bölgesine ulaştırdık. Şuanda Hatay’da MÜSİAD olarak kurmuş olduğumuz lojistik merkezde 30 civarı üyemizle çalışmaların içindeyiz ve yardım koordinasyonunu sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

musiad-konya-deprem-bolgesinde-2.jpg

‘YOĞUN ÇABA İÇERİSİNDEYİZ’

Depremzedelere yardımları ulaştırmak için yoğun çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Kağnıcı, “Deprem olduktan sonra ilk etapta bölgenin durumuna bakmak için arkadaşlarla birlikte yola çıktık ve salı günü bölgeye ulaştık. Daha sonra bölgenin koordinasyon toplantısında katıldık. Hatay Serinyol’da lojistik merkezinde çalışmalarımıza başladık. Orada, gelen bütün tırların koordinasyonunu, içerisindeki malzemelerin bilgisini alıyoruz. Aslında iki türlü iş yapıyoruz. Erzak ve insani yardım gönderiminin yanında, MÜSİAD Genel Merkezimizle birlikte arama kurtarma koordinasyonunu da sağlıyoruz. Bunları yaparken de arkadaşlarımız hem bilgi merkezlerinde çağrı anlamında hem de operasyon merkezlerinde dağıtım anlamında yoğun bir çaba içerisinde oluyorlar.” ifadelerine yer verdi.

musiad-konya-deprem-bolgesinde-4.jpg

‘1200 ARAÇLA YARDIM SAĞLADIK’

Depremden etkilenen vatandaşlara toplamda 1200 araç yardım ulaştırdıklarını söyleyen Kağnıcı, “Öncelikle yardım için gelen tırların içerisindeki malzemeler hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Daha sonra bu bilgileri dağıtım yapacak depodaki arkadaşlarımıza iletiyoruz. Onlar da yardım talebi olan mesajlara bu malzemeler ölçeğinde cevap veriyorlar. Bugüne kadar yaklaşık bin 200 noktaya kamyon kamyonet türü araçlarla yardım gönderimini sağladık. Depremin çok şiddetli olmasından dolayı yollar sıkıntılı ve trafik oldukça yoğun. Yardım gönderiminde bu yüzden pikap türü araçları kullanıyoruz. Büyük araçların, tırların her yere ulaşması mümkün olmuyor ya da çok geç oluyor. Biz daha çok pikap türü, hızlı hareket edebilecek araçlarla ücra bölgelere, yardım ulaşmayan yerlere, taşralara, ulaşımın zor olduğu yerlere ulaşmayı hedefledik ve ulaştık. Tabi ki Samandağ, Kırıkhan, Kumlu, Defne, Hassa gibi ilçelere de tırlar ve kamyonlar gönderdik. Onlar toplu olarak gitti ama öncelikli amacımız ulaşılamayan ücra noktalara küçük araçlarla bir ailenin, 25-30 kişinin yaşadığı yerlere yardım ulaştırmaktı. Arkadaşlarımıza verilen bilgiler çerçevesinde bu yardımları düzenledik. Yardım talep eden kişinin bilgilerini aldılar ve yardımın o kişiye ulaşıp ulaşmadığı konusunda da bilgi verdiler.” diye aktardı.

musiad-konya-deprem-bolgesinde-6.jpg

‘TÜM YARDIMLAR KAYIT ALTINDA’

Yapılan ve ulaştırılan tüm yardımların kayıt altına alındığının altını çizen Kağnıcı, “Biz yaptığımız yardımların tümünü, götürdüğümüz tüm malzemelerin bilgilerini kayıt altına alıyoruz. Gerek Milli Savunma Bakanımız, gerek Genel Kurmay Başkanımız bizim yardım merkezimizi kontrol ettiler ve çalışmalarımızı gerçekten takdirle karşıladıklarını ilettiler. Bu aslında örnek bir çalışma şekli. Çünkü hızlı bir şekilde organize olmak ve doğru yardımı doğru yere götürmek açısından bir çaba içerisindeyiz. MÜSİAD, AFAD’la birlikte Hatay Serinyol’da bunu yapıyor. Tarihin gördüğü en büyük depremlerden, felaketlerden bir tanesi yaşadık. Gerçekten bölge ağır yaralı. Biz de bu yaraları sarmak üzere arkadaşlarımızla birlikte hızlıca hareket ettik. Gıda malzemeleri, kıyafetler, temel ihtiyaç maddeleri ve temizlik maddeleri geliyor. Bunların koordine edilmesinde hızla mesafe aldığımızı düşünüyorum.” sözlerine yer verdi.

musiad-konya-deprem-bolgesinde-8.jpg

‘ÇOK FAZLA YARDIM TALEBİ VAR’

Yardımların artması gerektiğini ama ihtiyaç olan ürünlerin öncelikli olduğunu söyleyen Kağnıcı, “Öncelikle çadır ihtiyacı şuan en önemli konu. Barınma sorununu çözmek için çadır ulaşımı hayati önem taşıyor. Bunun yanında gıda yardımlarının artmasıyla ilgili bir talebimiz var. İnsanların bir hafta ya da daha uzun süreli kendilerine yetebilecek kuru fasulye, nohut, pirinç, bulgur gibi dayanıklı, kuru gıda malzemelerine ihtiyaçları var. Devamında üyelerimizden ve Konyalı iş adamlarından talebimiz pikap diye genellediğimiz, hızlı hareket edebilecek araçlardan talep ediyoruz. Çünkü çok ciddi yardım talepleri var. Bu taleplerin hepsine ulaşabilmeniz için küçük araçlarla hareket etmeniz gerekiyor. Bu tür araçları gönderme imkanı olanlar lütfen bize ulaşsınlar ve yardım için birlikte hareket edelim. Bunun dışında bölgedeki insanların ısınma sorunları var.” şeklinde aktardı.

musiad-konya-deprem-bolgesinde-5.jpg

‘EN İYİ ÖRNEĞİ ORTAYA KOYDUK’

Devlet ve millet kaynaşmasına önemli bir örnek olduklarını vurgulayan Kağnıcı, “Devlet, millet kaynaşmasının en iyi örneğini ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Biz oradaki komutanlarımızın önemli katkılarıyla hareket ettik. AFAD ve 8. Tugay Komutanlığının bize çok büyük katkıları oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından Konya, Hatay’a gitmek için görevlendirildi ve biz de Hatay’ın yaralarını sarmak için yoğun bir şekilde çaba sarf ediyoruz. Bu konuda Konya Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimizin çabaları ortada. Çok ciddi çaba sarf ediyorlar. İnşallah hep birlikte yaraları sarıp, kötü günlerden en kısa zamanda Allah’ın izni ile kurtulacağız” dedi.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

musiad-konya-deprem-bolgesinde-7.jpg

musiad-konya-deprem-bolgesinde-3.jpg

 Muhabir
Etiketler :