MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı: Kalkınmaya vesile olmaya talibiz

MÜSİAD Konya Şubesi'nin 24. Olağan Genel Kurul ve Gala Programı'nda konuşan yeni dönem Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, "Ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmaya vesile olmaya talibiz" ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı: Kalkınmaya vesile olmaya talibiz

MÜSİAD Konya Şubesi'nin 24. Olağan Genel Kurul ve Gala Programı, Bayır Diamond Hotel & Convention Center'da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim  Altay, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Belediye Başkanları, Konya STK ve Oda Başkanları, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan önceki dönem Başkanı Ömer Faruk Okka, "Pandemi sebebiyle uzunca süredir gerek üyelerimizle gerekse dostlarımızla bir araya gelemiyorduk. Bugün özlediğimiz bu coşkuyla bir araya gelmemizi nasip eden Rabbimize bir kez daha şükrediyoruz. MÜSİAD Konya, şehrin ekonomisini dünya ölçeğine taşımaktadır. Bu vizyonla bakarak sadece üyelerimize yeni ufuklar açacak çalışmalarla sınırlı kalmıyor, şehrimizin gelecek yıllarını etkileyecek projelere öncelik veriyoruz. MÜSİAD, aşını, ekmeğini, hayatın tadını, tuzunu paylaşmaktır. İş ahlakı ve öze dönüştür.4 yıl önce aldığımız bayrağı devrediyoruz.  Yeni yönetim kurulu başkanımız Mehmet Hilmi Kağnıcı Bey'e ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

omer-faruk-okka-012.jpg

'PANDEMİNİN ZORLUKLARINI EL BİRLİĞİYLE AŞACAĞIZ'

Konya Valisi Vahdettin Özkan, "MÜSİAD'ın geleneksel olarak oluşturduğu değerlere baktığımızda bu camiayı tebrik ediyoruz. İnşallah pandemide yaşadığımız zorlukları, önümüzde dönemde el birliğiyle aşacağız. İnsanlığımızın, huzuru ve refahı için çalışıyoruz. Konya'da güzel bir birliktelik olduğunu ifade etmek istiyorum. Selçuklu'ya başkentlik yapmış kadim bir şehirden bahsediyoruz. MÜSİAD'ımızı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Ömer Faruk Okka Başkanımıza ve yönetimine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor yeni yönetime başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

vahdettin-ozkan-003.jpg

'KONYA MÜSİAD'IN BAŞARILARINI ANLATMAKTAN ONUR DUYUYORUZ'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Siyasette riskin eksik olmadığı bir alanda mücadele içindeyiz. İşimiz krizlerin ve siyasetin içinde riskleri iyi yönetmektir. İyi yönetebildiğimiz için bugün 20 yıldır iktidardayız. Bugün burada hep birlikte güçlüyüz. Yine aynı şekilde iş adamlarımızı da riski iyi şekilde yöneten insanlar olarak MÜSİAD'ın içerisinde Türkiye'nin değerine değer katan yatırımcılar olarak görüyorum. Hayatımız da zaten içinde bulunduğumuz riskleri yönetebilmekle bizi başarıya ulaştırıyor. O yüzden bugün burada bulunan MÜSİAD'ı bütün Türkiye nezdinde yaptıkları hizmetler, çalışmalar ve ülkemize kattıkları değerlerden dolayı tebrik ve teşekkür ediyoruz. Türkiye'yi güçlü kılan, ekonomimizi güçlendiren elbette sanayilerimiz ve işadamlarımızdır. O yüzden yatırıma büyük önem veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın son dönemde önemli başlıklarından birisi de yatırımı, istihdamı ve ihracatı artırabilmektir. Bu noktada biz Konyalı işadamlarımızın üstün başarılarıyla Türkiye ihracatına kattığı değerlerden büyük bir onur duyuyoruz. Biz de gittiğimiz her ortamda Konya MÜSİAD'ın başarılarını anlatmaktan büyük bir onur ve şeref duyuyoruz" dedi.

leyla-sahin-usta-022.jpg

'BUGÜN HEM MÜSİAD HEM DE KONYA İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bugün MÜSİAD için çok önemli bir gün ama Konya için de ayrı bir önemi var. Çünkü bugün Konya'nın başkent oluşunun 924. yıl dönümünü kutluyoruz. Konya böyle bir Haziran akşamının Cuma gününde başkent olmuştu. Biz de bunu kutluyoruz. Konya kadim bir şehir ve başkent. Ama şöyle bir ayrıcalığı var. Çatalhöyük'ten itibaren Konya üreten bir şehir. O günden itibaren bulduğu imkanlarla her zaman üreten ve birlikte yaşayan bir şehir. Bugün de Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden bir tanesi olan Konya'nın ihracatı, Türkiye'nin ihracatından çok daha yüksek oranda gelişiyor. Bugün iş insanlarımız çok büyük bir gayret ve çaba içerisindeler. Bizler de şehri ne kadar güzelleştirecek güzelleştirelim eğer istihdam oluşturamazsak şehrin devamını sağlamak mümkün değil. Bunun için Konyalı sanayicilerimize şehrimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Konya, sivil toplumun en güçlü olduğu şehirlerden birisidir. Bu manada MÜSİAD Konya da şehrimize insan kaynağının yetişmesi noktasında çok önemli katkı sunuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Görevi devreden Ömer Faruk Okka Başkanımıza başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Görevi devralan Hilmi Kağnıcı Bey'e yönetimiyle birlikte başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ugur-ibrahim-altay-022.jpg

'KONYA'NIN ÜLKEMİZE SAĞLADIĞI KATKIYI GÖRÜYORUZ'

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Türkiye'nin tarım başkenti olarak anılan, son yıllarda sanayide büyük gelişmeler gördüğümüz Konya'mızın ülkemizin ekonomisine sağladığı katkıyı görüyoruz. Konya, ülkemizin sanayi ve ticaret anlamındaki lokomotif şehirlerinden bir tanesidir. Pandemi sürecindeki yeni yaşam koşulları bizim aslında hiç hesaba katmadığımız bir gerçeği gösterdi. Kendi başımızın çaresine bakabilmek ve kendine yetebilmek. Türkiye üretim sahası bakımından güçlü işgücüyle dünyadaki rakipleri karşısında hızlı ve aktif bir ekonomik davranış sergilemiştir. MÜSİAD Konya şubemizin önceki yönetimini çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, yeni yönetimimize başarılar diliyorum" dedi.

abdurrahman-kaan-001.jpg

'TÜRKİYE İÇİN MOTİVASYON VE ENERJİ SAĞLIYOR'

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Birlikte olmanın, inşa etmenin, istihdam oluşturmanın, şehre değer katmanın vücut bulmasını burada görüyorum. Geleneğin oluşturduğu ve bu gelenek ve nezaket içerisinde görevlerin yapıldığı saygın bir kuruluş görüyorum. Türkiye için motivasyonu, enerjiyi görüyorum. Tüm ülkemizdeki MÜSİAD üyelerini yürekten tebrik ediyorum, kutluyorum. Allah yollarını açık etsin inşallah. İş yapabilmemiz için kanallara ihtiyacımız var. MÜSİAD bu yönüyle hem ülkemizde hem de dünyada önemli bir yol açıcıdır. Konya'daki tüm sanayicilerimizi ve ihracatçılarımızı tebrik ediyorum. Ömer Faruk kardeşimizi ve yönetimini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Yeni Başkanımız Hilmi Bey kardeşimizi ve yönetimini tebrik eder ve başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

ziya-altunyaldiz-010.jpg

'MÜSİAD YOL GÖSTERİCİ OLDU'

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, "Şehrimizin büyümesi, ülkemizin güçlenmesi adına MÜSİAD'da bugüne kadar görev yapmış çok değerli başkanlar, yönetim kurulu üyeleri oldu. MÜSİAD, Konya'mızda pek çok sivil toplum örgütüne yol gösterici oldu. Güzel bir ahenk uyumlu bir çalışma var. Şehrimiz kazanıyor, Türkiye kazanıyor. Önceki dönemde görev yapan, yönetimde çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir dönemdi. Hilmi Kağnıcı Başkanımıza ve ekibine de başarılar diliyorum. Konya'mız için güzel işler yürüteceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

hasan-angi-020.jpg

'KURUMLARIMIZ ARASINDA GÜÇLÜ BİR BİRLİKTELİK VAR'

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, "Ömer Faruk Okka Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Son süreç pandemiye denk gelmesine rağmen bu süre boyunca çok büyük bir mücadele verdiler, güzel çalışmalar yaptılar. Hem MÜSİAD'ımız, hem şehrimizin ekonomisi, hem de ülke ekonomisi için çok güzel katkıları oldu. Aldıkları bayrağı ileriye taşıyarak bugün  Hilmi kardeşimize teslim etti. Hilmi kardeşimize ve yönetim kuruluna da başarılar diliyorum. İnanıyorum ki, yeni yönetimimiz de dönem boyunca önceki dönemlerden daha başarılı çalışmalara imza atacaklar. Ülkemiz ekonomisi için çok değerli katkılar sağlayacaklardır. Belki de Konya'nın en önemli avantajlarından bir tanesi, kurumlar arasındaki iş birliği diyebiliriz. Bütün kurumlarımız arasında güçlü bir birliktelik var. Birlikte Konya'yız diye sloganımız var. Hep beraber çalışmaya gayret ettik. Bundan sonra da inşallah hep beraber çalışmanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.

selcuk-ozturk-013.jpg

GEÇMİŞ YÖNETİMLERE TEŞEKKÜR

Yeni dönemde başkanlık bayrağını devralan Mehmet Hilmi Kağnıcı, önceki dönem yönetimlerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kağnıcı, "Şubemizin kuruluşundan bugüne kadar hizmet etmiş tüm başkanlarımıza, yönetim kadrolarına, profesyonel çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Son dönem beraber çalışma şerefine nail olduğum değerli başkanım  Ömer Faruk Okka'ya, yönetim kurulu arkadaşlarıma, profesyonel kadromuza teşekkür ediyorum. 30 yıla yakın geçmişi olan, Konya siyasetinde ve ekonomisinde çok önemli bir yeri olan bir kurumun başkanlığını üstlenmiş olmanın ne kadar ağır bir yük olduğunun farkındayım. Bu yükün altına girerken, önce Rabbimin yardımına, sonra yönetim kurulundaki arkadaşların gayretine ve yine sizlerin dua ve desteklerine güveniyorum. Bugüne kadar hem yönetim kurulunda görev aldığım süreçte, hem de başkanlığım belli olduktan sonra ne yapalım dediğim süreçte bana desteklerini esirgemeyen, Hasan Başkanıma, Ziya Başkanıma, Selçuk Başkanıma, Aslan Başkanıma, Lütfi Başkanıma ve Ömer Faruk Başkanıma çok çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da desteklerini istirham ediyorum" dedi.

mehmet-hilmi-kagnici.jpg

'MANEVİ DEĞERLERİMİZİ SANAYİ VE TEKNOLOJİYLE HARMANLAMALIYIZ'

Başkan  Kağnıcı, "Sanayi ve teknoloji alanında gelişmekten bahsediyoruz. Hep kalkınmaktan bahsediyoruz. Konya'mızın iş insanları, sahip olduğu ahlaki değerleri, vicdanı, adaleti Hz. Mevlana'dan, Şems-i Tebrizi'den, Sadrettin Konevi Hazretleri'nden, Hacı Veyiszade Hocamızdan, Tahir Hocamızdan, Abdurrahman Hocamızdan, bunların bıraktığı kültürel miraslardan öğrendik. Ancak altını çizerek söylememiz gerekir ki, teknoloji ve sanayi alanındaki gelişim bu kültüre miras bırakılanlarla harmanlanırsa ancak amacına ulaşmış olabilir. Tek başına rakamları büyütmenin çok bir anlamı yoktur. Biz manevi değerlerimizi de bu rakamlarla büyütürsek bir anlam ifade eder. İçinden geçtiğimiz bu sıkıntılı dönemlerde, bu çatı altındaki üyelerimiz, gece gündüz demeden, pek çok sıkıntıyı göze alarak, pazardaki daralmaya rağmen, yurt dışında yeni pazarlar arayarak yeni yeni ihracat merkezleri bulmuşlardır. Bunun sonucunda da son açıklanan rakamlarla ilk 5 ay sonunda geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50'lik bir artışla 1.2 milyar dolar ihracat rakamına ulaştık" şeklinde konuştu.

genel-1.jpg

'YABANCI SERMAYE AKIŞI SAĞLANMALIDIR'

Başkan Kağnıcı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bize hedef olarak belirttiği rakamlara ulaşabilmek için Konya sanayicisinin kendi çabaları ve mevcut potansiyeli yeterli değildir. Bizim bu rakamlara ulaşabilmek için yabancı sermaye akışlarının sağlanmasına, bazı altyapı yatırımlarının yapılmasına ve genel merkezimizin desteğine ihtiyacımız var. Hepimiz şahitlik ediyoruz ki küresel dengeler hızla değişiyor. Bin yılı aşkın süredir emanetçisi olduğumuz bu kutsal vatanda yaşamanın bedelinin de çok ucuz olduğunu düşünmüyoruz. O zaman bizlere düşen, yaşama zevkinden birazcık fedakarlık edip, yaşamak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaktır" ifadelerini kullandı.

musiad-toplu-fotograf.jpg

'KALKINMAYA VESİLE OLMAYA TALİBİZ'

MÜSİAD Konya'da yeni bir döneme başladıklarını kaydeden Başkan Kağnıcı, "Yüksek ahlak, yüksek teknoloji sevdasına gönül veren, ahilik kültürünü yaşatmak için mücadele eden değerli dostlarımızla, hepimizin ihtiyaç duyduğu kardeşliği, birlik ve beraberliği sağlamaya, ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmaya vesile olmaya talibiz. Görev süremiz boyunca her zamankinden daha fazla dualarınıza ihtiyacımız var. Lütfen bunu bizden esirgemeyin" dedi. Programın sonunda, MÜSİAD Konya Şubesi'nde 20 yılı dolduran üyelere ödül takdim edildi. Gala programı, toplu fotoğraf çekinin ardından sona erdi.

musiad-odul.jpg

İŞTE MÜSAİD KONYA ŞUBESİ'NİN YENİ YÖNETİMİ

Yönetim Kurulu Başkanı

-Mehmet Hilmi Kağnıcı

Yönetim Kurulu Üyeleri (Asil)

-İbrahim Özen
-Murat Özsandıkçı
-Ömer Karakuş
-Mevlüt Doğan
-Osman Ulular
-Muhammed Ulvi Yıldırım
-Halit Karakurt
-Hasan Murat Güçlü
-Lokman Koyuncuoğlu
-Hasan Ataseven
-Ali Kanarya
-İsmet Safa Botsalı
-İsmail Hakkı Karaca
-Tarkan Ecerkale

Yönetim Kurulu Üyeleri (Yedek)

-Ali Semiz
-Yılmaz Ay
-Muhammet Kemal Çakıcı
-Mustafa Karakuş
-Mustafa Haluk Kayahan
-Mustafa Kamer
-Mevlüt Yetkin
-Hasan Takavcı
-Veyis Koçak
-Memduh Erdirençelebi
-Halil Tanır
-Mehmet Fatih Hançerli
-Yahya Kelek
-Bilal Madenci
-Mehmet Camgöz

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ