MÜSİAD Konya Şubesi’nde genel kurul heyecanı

MÜSAD Konya Şubesi'nde gerçekleştirilen 24. Genel Kurulda Ömer Faruk Okka, MÜSİAD Konya Şube Başkanlığı görevini Hilmi Kağnıcı’ya devretti.
MÜSİAD Konya Şubesi’nde genel kurul heyecanı

MÜSAD Konya Şubesi'nde gerçekleştirilen 24. Genel Kurulda Ömer Faruk Okka, MÜSİAD Konya Şube Başkanlığı görevini Hilmi Kağnıcı’ya devretti. Genel Kurula, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Konya iş dünyasının temsilcileri, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSİAD Konya Şubesi’nin başkan ve üyeleri ile davetliler katıldı.

musiad-konya-genel-kurul-3.jpg

“KONYA, SANAYİDE DE BÜYÜK GELİŞMELER KAYDETTİ”

Konya'nın tarımda olduğu gibi sanayide de büyük gelişmeler kaydettiğini vurgulayan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Memleketimize daha fazla nasıl katkı sağlarız, nasıl faydalı oluruz diye düşünerek ülkemizi karış karış geziyoruz. Bugün de Konya’da, bizimle aynı ideali taşıyan dostlarımızla bir araya geldik. Sahip olduğu geniş tarım alanları, farklı agro-ekolojik alt bölgeler, coğrafi konumu ve ürettiği bir çok tarım ürünü dolayısıyla Türkiye’nin “Tarım Başkenti” olarak da anılan Konya, son yıllarda sanayide de büyük gelişmeler kaydetmiştir. Topraklarının yüzde 90'ından fazlası tarıma elverişli durumda bulunan Konya'da sanayi tarıma bağlı olarak gelişirken; makine imalatı, otomotiv yan sanayi ve ana metal sektörleri de büyük bir hızda büyüme kaydetmiştir. 9 adet organize sanayi bölgesi, 19 küçük sanayi sitesi, il merkezinde yer alan 15 küçük sanayi sitesi, Konya iline bağlı ilçelerde yer alan 11 küçük sanayi sitesi ve 14 özel sanayi sitesi ile Türkiye ekonomisinin istihdam ve sanayi yükünü sırtlayan illerden bir tanesidir" ifadelerini kullandı.

musiad-konya-genel-kurul-2.jpg

“STRATEJİK KONUMU BÖLGESEL BÜYÜMEYİ TETİKLEMEKTEDİR”

Şehrin stratejik konumunun bölgesel büyümeyi de tetklediğini belirten Genel Başkan Abdurrahman Kaan, "Türkiye genelinde ihracatın azaldığı 2020 yılında, önceki yıla göre toplam ihracat hacmini yüzde 8,3 oranında artıran Konya’nın, en çok ihracat gerçekleştirdiği sektörlerin sırasıyla Makine, Otomotiv, Hububat/Bakliyat, Kimyevi Maddeler ve Savunma Sanayii olması, Konya ekonomisinin sanayi sektörü genelinde kat ettiği mesafeyi de gözler önüne sermektedir. 40.000’den fazla KOBİ’si ile Türk ekonomisinin en dinamik şehirlerinden biri olan Konya’nın, kültürel ve tarihi zenginlikleri, son yıllarda artan inanç turizmi bilinciyle de kenti şekillendirmekte ve yıllık 2,5 milyon ziyaretçiyle şehrin kalkınmasına büyük oranda katkı sağlamaktadır. Anadolu’nun merkezinde yer alıp karayolu ile 3 saatte 10 milyon, 6 saatte 57 milyon insana ulaşım sağlayabilecek pozisyonda bulunan ve bu stratejik konumu sayesinde bölgesel büyümeyi de tetikleyen Konya, şehir ekonomilerini geliştirmek adına çıktığımız yolda önemli duraklardan da biridir" şeklinde konuştu. Genel Başkan Abdurrahman Kaan, Konya Şubesi'nde gerçekleştirilen genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

musiad-konya-genel-kurul-4.jpg

“MÜSİAD HEPİMİZİN EVİDİR”

Genel Kurulda selamlama konuşması yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, “MÜSİAD’da her genel kurul bir düğün yeri, bir bayram günüdür. Bu günler yeni heyecanlarla daha ileri hedeflere ulaşabilmek için bir fırsat oluşturur. MÜSİAD hepimizin evidir, MÜSİAD yuvamızdır. Burada geçirdiğimiz zaman, keyiftir, mutluluktur, huzurdur ve tabiki güvendir” dedi.

hilmi-kagnici-001.jpg

İHRACATI ARTIRMAK ADINA DAHA KARARLI ÇALIŞACAĞIZ

İhracatı artırmak adına daha kararlı çalışacaklarını belirten Kağnıcı, “Mevcut küresel rekabet ortamında ihracat artık ticari bir faaliyet olmaktan çıkmış, küresel bir mücadeleye dönüşmüştür. Ülke olarak ihracat performansımızı sadece arttırmaya değil, tabiri caizse uçurmaya ihtiyacımız vardır. Konya olarak Türkiye performansının üzerinde bir performans gösterdiğimiz açıktır. Ancak biz bununla yetinmiyor ve bu küresel rekabetin kurallarını yeniden tanımlamaya, en ön cephede mücadele etmeye ve ülke sathındaki bütün ihracat gücümüze örnek olmaya talibiz. Bu kapsamda ihtiyaç duyduğumuz zihinsel devrimin alt yapısı hazırladık inşallah ve harekete geçirmek üzere heyecanla bekliyoruz. MÜSİAD Konya Şubesi olarak yeni bir döneme giriyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün bu bayrak bize tevdi edilmiştir. Yeni dönemde daha güzel başarılara hep birlikte imza atıp, Anadolunun sesi ve heyecanı olmaya devam etmek istiyoruz. Yeni dönemin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İŞTE MÜSAİD KONYA ŞUBESİ'NİN YENİ YÖNETİMİ

Yönetim Kurulu Başkanı

-Mehmet Hilmi Kağnıcı

Yönetim Kurulu Üyeleri (Asil)

-İbrahim Özen
-Murat Özsandıkçı
-Ömer Karakuş
-Mevlüt Doğan
-Osman Ulular
-Muhammed Ulvi Yıldırım
-Halit Karakurt
-Hasan Murat Güçlü
-Lokman Koyuncuoğlu
-Hasan Ataseven
-Ali Kanarya
-İsmet Safa Botsalı
-İsmail Hakkı Karaca
-Tarkan Ecerkale

Yönetim Kurulu Üyeleri (Yedek)

-Ali Semiz
-Yılmaz Ay
-Muhammet Kemal Çakıcı
-Mustafa Karakuş
-Mustafa Haluk Kayahan
-Mustafa Kamer
-Mevlüt Yetkin
-Hasan Takavcı
-Veyis Koçak
-Memduh Erdirençelebi
-Halil Tanır
-Mehmet Fatih Hançerli
-Yahya Kelek
-Bilal Madenci
-Mehmet Camgöz

musiad-konya-genel-kurul-1.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ