MÜSİAD Konya’da gündem tarımsal destekler

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD 13. Çağrı Dönemi destekleri ile alakalı MÜSİAD Konya şubesi üyelerine bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantıya, TKDK İl Koordinatörü Yavuz Uysal konuk oldu.
MÜSİAD Konya’da gündem tarımsal destekler

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı; “İlimizde yatırımların canlanması ve girişimciliğin desteklenmesi anlamında TKDK büyük öneme sahip. Öncelikle bu bilgilendirme toplantısı için bizlere zaman ayırdıkları için İl Koordinatörümüz Yavuz Uysal Beye teşekkür ediyorum. TKDK destekleri il ekonomisinin kalkınması adına büyük önem taşıyor. MÜSİAD olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan destekleri çok önemsiyoruz ve üyelerimiz arasında da bu desteklerden faydalanıp ilimize yeni yatırımlar yapıp ve istihdamı arttıran pek çok üyemiz bulunuyor. TKDK’nın faaliyete geçtiği günden bugüne sunulan projelerde ve alınan desteklerde ilimizin bugüne kadar en fazla destek alan iller arasında yer alması ve bu projelerin problemsiz olarak faaliyetlerine devam etmesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.” dedi.

musiad-konyada-gundem-tarimsal-destekler.jpeg

YATIRIMLAR GERİ ÖDEMESİZ OLARAK KULLANDIRILACAK

Yılın ikinci yarısında başlayarak 2027 yılına kadar devam edecek programla ilgili bilgilerin katılımcılara aktarıldığı toplantıda TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal, “Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 16 Ağustos 2023 tarihinde 13. Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir. Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır. Bu “Başvuru Çağrı İlanı” kapsamında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ve “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbirlerinden yalnızca makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecektir . 13. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 7 ay olarak planlanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Uysal, Özellikle Konya il sınırları içinde coğrafi ve iklim şartlarına elverişli kırsal turizm ile birlikte “süt ve süt ürünleri, yenilenebilir enerji” gibi başlıkların altını çizerek toplantıya katılan MÜSİAD Konya üyelerini bilgilendirdi.

musiad-konyada-gundem-tarimsal-destekler-001.jpeg

Etiketler :