Mustafa Cengiz: Evimize geri döndük

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli ortak basın toplantısı düzenledi. Cengiz, "Florya, bizim mabedimiz. bedel ödeyerek tekrar evimize sahip oluyoruz." dedi.
Mustafa Cengiz: Evimize geri döndük

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli ortak basın toplantısı düzenledi.

Mustafa Cengiz'in konuşmasının satırbaşları:

"Bugün burada, Galatasaray'ın tarihi bir anına tanıklık ediyoruz. 2016'dan beri süren ve maalesef fiziki ve hukuksal nedenlerden dolayı çıkamadığımız Florya'ya yasal dönüşümüzü sağlamış bulunuyoruz. Florya, bizim mabedimiz. Bunun bize kazandırılması çok değerli bir hizmet. Gecikmeden kaynaklanan bütün faizleri ödeyeceğiz. Aldığımız 120 milyon TL'yi de geri ödüyoruz."

"Biz bedel ödeyerek tekrar evimize sahip oluyoruz. Burası önemli bedel ödüyoruz. Bugün burada Galatasaray'ın tarihi bir anına tanıklık ediyoruz. 2016'dan beri süren ve maalesef fiziki ve hukuksal nedenlerden ötürü çıkamadığımız Florya'nın tekrar dönüşünü sağlamış bulunuyoruz. Ben bunun bütün spor kulüplerinin yuvasına kavuşmasını dilerim. Yuva çok önemlidir. Taraftarımızın ve rakiplerimizin de bu bağlamda değerlendirmesini rica ederim."

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli'nin konuşmasının satır başlaraı:

"Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Attığımız her adamda paydaşlarımıza değer katmak istiyoruz. Süreç zorlu olsa da süreç sonundaki kazanımlar önemlidir. Galatasaray ile 2016'da bir protokol yapmıştık. Sonrasında bu alanlarda gerekli ihale çalışmalarını yaptık ve sonuçlandırdık. Riva arazisinde inşaat ve satış çalışmaları sürüyor. Florya protokolü ise feshedildi. Galatasaray ile ortak menfaatlerimiz doğrultusunda yeni bir protokol imzaladık.

Riva arazisindeki Düşler Vadisi projemizin gelişitirilmesine aynı şartlarda devam ediyoruz. Mutabakata vararak bu sabah bir protokol imzaladık ve yayınladık. Düşler Vadisi projesinden bağımsız bölüm satın almak isteyen vatandaşlara, alıcılara teslim edeceğiz. Galatasaray ile yaptığımız bu anlaşmayla birlikte işin sonunda hep birlikte güzellikleri göreceğiz. Bu sürece katkı veren devlet büyüklerimize, Galatasaray'a, Sayın Mustafa Cengiz'e ve katılımcılara teşekkür ederim."