Mustafa Cengiz'den harcama limiti açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin harcama limitinin artırılmasına yönelik talebiyle ilgili, "Oyun oynanırken kural değiştirirseniz oyunun da kuralın da kıymeti kalmaz" değerlendirmesinde bulundu.
Mustafa Cengiz'den harcama limiti açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, forma göğüs sponsoru Sixt ile yapılan sponsorluk anlaşmasının imza töreninde harcama limiti ve gündemdeki diğer konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Cengiz'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

BELHANDA VE FEGHOULI AYRILACAK MI?

Transfer bitmez arkadaşlar. 4 Ağustos'ta başladı 4 Eylül'de bitecek. Taraftarımız sürekli açıklamalar için baskı yapıyor. 4 Ekim'e kadar 2 ay var. Limitler içerisinde kurallara ve yasalara uygun olarak çıkarlarımız doğrultusunda her tür transferi yaparız. Gerek satış gerek alış olarak. Önceliğimiz sportif ve mali olarak camianın çıkarları.

GALATASARAY NEDEN LİMİT ARTIŞINA KARŞI ÇIKTI?

Biz karşı çıkmadık. Siz bir kural koyuyorsunuz. Otobanda bir hız limiti var. Bunu kafanıza göre değiştiremezsiniz. Kırmızı ve yeşil ışığın daha az süre yanmasını isteyebilirsiniz ama hız limitini değiştiremezsiniz. Ben bu limite uymam, bunu aşarım cezayı da ödemem diyemezsiniz. Bunu dediğiniz zaman olmaz. Kurallara uymazsanız anarşi olur. Kasımpaşa'nın limitinde hata olmuş bunu düzeltelim, Fenerbahçe'nin başvurusunu gelecek yıl bakalım. Oyun oynanırken kural değiştirirseniz oyunun da kuralın da kıymeti kalmaz. Bize rahatsınız diyorlar. O rakam bizim bütçemiz. Harcayabileceğimiz 50 milyon TL var. Onu da saçamam. Futbolculara milyon euro ödeyecek halim yok. Hem karnım doysun hem yemeğim eksilmesin diyemezsiniz. Gelecek yıl da bizim bu duruma düşeceğimizi söylüyorlar. Olabilir. Biz cezamız neyse onu çekeriz. Suç cezaya tabidir.

MERT HAKAN YANDAŞ GÖNDERMESİ

Siz başkalarının anlaştığı oyuncuya daha fazla para verip onun aklını çelerseniz ve sonra da limitimiz düşük derseniz bu olmaz. Başkalarının anlaştığı genç çocukları, 2-3 kat daha fazla para verip, transfer edip, sonra da 'limitless' yazamazsın. Suç işlemişseniz ceza alırsınız. Biz yapsaydın ceza alırdık buna eminim.

"FUTBOLCULAR ÖNCE GALATASARAY'A GELİR"

Bir rakibimiz 'Biz bir futbolcuyu istersek alırız' diyor. Size samimiyetle söylüyorum bunu. Futbolcular önce Galatasaray'a gelir. Anlaşamazsa 2-3 kat paraya başka kulüplere giderler. Galatasaray Türkiye'de futbolun kıblesidir.

4 FUTBOLCU BİZİ ÇOK YORUYOR

Bir şeye çok üzgünüm. Bütün oyuncularımız gerekli indirime ve feragat kağıtlarına imza attı. 4 oyuncu atmadı. Hukuk içinde saygı duyuyorum ama üzüldüğümü saklayamayacağım.

SERI, LEMINA, ONYEKURU, FALCAO KONULARI

Lemina teknik ekibimizin planları içinde yok bildiğim kadarıyla. Seri için düşünüyoruz. Radamel Falcao da ücretinde indirim yaptı, devam edecek gibi görünüyor.