Mustafa Cengiz'den ihtiyaç sahiplerine maddi destek

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahiplerine maddi destek sağlayacağını belirtti. Cengiz, "Miktar değil, katılım önemli. Herkesi desteğe davet ediyorum." dedi.
Mustafa Cengiz'den ihtiyaç sahiplerine maddi destek

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ihtiyaç sahiplerine maddi destek sağlayacağını belirtti.

Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan "Gün Destek Günüdür" başlıklı mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Devletimiz, belediyelerimiz, sağlık ve kamu çalışanlarımız bu uluslararası salgına karşı ulusal çapta özverili ve kahramanca mücadele vermektedirler. Her şeyi Devletten beklemeden, bu mücadeleye sonuna kadar destek olmak zorundayız.

"Herkesi desteğe davet ediyorum"

Bizler, insanlarımıza “Evde Kalın” derken; ihtiyaç sahiplerine yaşamlarını sürdürebilmeleri için beslenme ve sağlık gibi hayati konularda yardımcı olmak, sorumluluk sahibi ve gücü yeten her vatandaşımızın görevidir.
Devletimize destek olmak için Karınca Kararınca bir miktarı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere ilgili bakanlığın hesabına şahsen bağışlayacağım. Miktar değil, katılım önemli. Herkesi desteğe davet ediyorum. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız.”

Spor dünyası koronavirüs için harekete geçti

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı birçok sporcu bu hastalıkla mücadele etmek için harekete geçti. Kovid-19 salgını nedeniyle futbolcular ve kulüp başkanları yardım faaliyetlerine katıldı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yönetim kurulunda bulunduğu Koç Holding'e bağlı oteller sağlık çalışanlarının hizmetine sunuldu.

Fenerbahçe'de forma giyen Altay Bayındır 1000 kişinin erzak ihtiyacını karşılayacağını açıklarken, Galatasaray forveti Adem Büyük, koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı'na 100 bin maske, 15 bin test ve 3 bin koruyucu ekipman bağışında bulundu.

Juventus forması giyen milli futbolcumuz Merih Demiral ise yaptığı açıklama ile "Covid-19’a rağmen evinden çıkmak zorunda olan insanlarımızdan Kızılay'ın belirleyeceği 2000 aileye evlerinde daha çok kalabilmeleri için gerekli erzak yardımını yapacağımı da belirtmek isterim." dedi.

Beşiktaşlı futbolcu Umut Nayir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi biner aileye erzak yardımı yapacağını duyurdu.

NBA'de Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kendisini sosyal medya üzerinden yürütülen dayanışmaya davet eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yanıt vererek, "Sayın Bakan'ım çok teşekkür ederim. Bu twitin altında #EvdeKal etiketiyle benim gibi evden fotoğrafını paylaşan ilk 5 kişiye imzalı milli takım formamdan hediye edeceğim." ifadelerini kullandı.

Eski milli futbolcu Tuncay Şanlı, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde bulunan otelini, koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarına ücretsiz tahsis ettiğini açıkladı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet'in kaptanı Eda Erdem Dündar, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında "evde kaldığını" gösteren 10 kişiye, Türk klasikleri kitap seti hediye edeceğini belirtti.

Kaynak: TRT SPOR