Mustafa Denizli'nin Kasımpaşa serüveni 224 gün sürdü

- Kasımpaşa'da teknik direktörlük görevinden istifa eden Mustafa Denizli, lacivert-beyazlı takımda beklentileri karşılayamadı- Denizli yönetiminde ligde çıktığı 25 müsabakada 7 galibiyet alabilen Kasımpaşa, 5 beraberlik ve 13 mağlubiyet yaşadı- Kasımpaşa'
Mustafa Denizli'nin Kasımpaşa serüveni 224 gün sürdü


İSTANBUL (AA) - EMRE DOĞAN - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'da sezonun bitimine 2 hafta kala görevinden istifa eden teknik direktör Mustafa Denizli'nin lacivert-beyazlı takımdaki serüveni kısa sürdü.

Kemal Özdeş ile yolların ayrılmasının ardından ligin 8. haftası öncesinde 2 Ekim 2018'de takımın başına geçen deneyimli teknik adam, Kasımpaşa'da 224 gün görevde kaldı.

Denizli, lider Galatasaray'ın 3 puan gerisinde averajla 6. sırada devraldığı lacivert-beyazlı takımla beklentileri karşılayamadı.

Ligde 32. haftanın ardından 38 puan ve averajla 13. sıraya gerileyen Kasımpaşa'da Mustafa Denizli, görev süresinde sürekli dile getirdiği Avrupa kupalarına katılma hedefini gerçekleştiremedi.


- Ligde 25 maçta 26 puan


Kasımpaşa, Süper Lig'de Mustafa Denizli yönetiminde çıktığı 25 maçta 26 puan toplayabildi.

Lacivert-beyazlı ekip, 8. hafta öncesinde göreve gelen Denizli ile ligde sadece 7 galibiyet alabildi.

Deneyimli teknik adam ile lig müsabakalarında 13 mağlubiyet yaşayan Kasımpaşa, 5 karşılaşmada ise sahadan birer puanla ayrıldı.

Bu maçlarda rakip fileleri 36 kez havalandıran lacivert-beyazlılar, kalesinde ise 44 gol gördü.


- Özdeş'in gerisinde kaldı


Mustafa Denizli, Kasımpaşa'da selefi Kemal Özdeş'in gerisinde kaldı.

Kemal Özdeş yönetiminde lige iyi başlayan Kasımpaşa, maç başına 1,71 puan ortalaması tutturdu.

Lacivert-beyazlı takım, Özdeş'in ardından 8. haftada göreve gelen Denizli yönetimde ise Süper Lig'de müsabaka başına 1,04 puan ortalamasıyla mücadele etti.


- Kupada çeyrek final oynadı


Kasımpaşa, Mustafa Denizli yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda etti.

Şampiyonluğa ulaşan takımın doğrudan UEFA Avrupa Ligi'ne katılacağı kupaya dördüncü turdan dahil olan lacivert-beyazlı takım, sırasıyla Batman Petrolspor, Menemen Belediyespor ve Aytemiz Alanyaspor'u eleyerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde 2017-2018'in şampiyonu ve bu sezonun finalisti Akhisarspor ile eşleşen Kasımpaşa, rakibine 3-1 ve 2-1'lik skorlarla mağlup olarak kupadan elendi.


- Mustafa Denizli'nin karnesi


Kasımpaşa'nın Mustafa Denizli yönetiminde lig ve kupada oynadığı toplam 31 maçta gösterdiği performans şöyle:


MaçGalibiyetBeraberlikMağlubiyet
Lig7513
Ziraat Türkiye Kupası312
Toplam10615


Kaynak: