Mustafa Kabakcı: Konya’da siyaset konuşulmayan yer kalmadı! Kime ne faydası var?

Günümüzde siyaset konuşmalarının hasta ziyaretlerinde bile yapıldığını eleştiren Mustafa Kabakcı, Konyalı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
Mustafa Kabakcı: Konya’da siyaset konuşulmayan yer kalmadı! Kime ne faydası var?

Sanayici iş adamı, 23-24’üncü dönem AK Parti Konya Milletvekili ve Sosyolog Mustafa Kabakcı, siyasetin günümüzde hangi konumda olduğunu anlattı.

mustafa-kabakci-3.jpg

‘SİYASET TÜM KONUŞMALARA HAKİM’

Günümüzde her yerde siyasetin konuşulduğunu söyleyen Kabakcı, sözlerine şu şekilde başladı; “Siyaset şu anda tüm konuşmalara hakim halde geldi. Nereye oturursak varsa yoksa bir siyasi konu, bir siyasetçinin yaptıkları, yapamadıkları. Siyaset, hayatın bütün alanlarına hakim olacak kadar önemli bir şey değil. Siyasetin aile, komşu sohbetine, hasta ziyaretine hakim hale gelmesi, bu ülke için bir kayıp. Bir siyasetçinin yaptıklarını konuşmak ne bana, ne memlekete ne de etrafa bir faydası var?”

mustafa-kabakci-2.jpg

‘YAYIN POLİTİKASINI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL!’

Ana haber bültenlerinde yayımlanan haberlerin toplumu olumsuz etkilediğini vurgulayan Kabakcı, “Televizyonlara her gün kim kimin önünü kesmiş, kim hanımını bıçaklamış, kim kimin evini yakmış gibi haberlerin yer aldığı yayın politikasını benim anlamam mümkün değil. Bu tip olaylar verilecekse, belirli saatlerde verilmeli ve sadece merak eden bakmalı. Ama bir adamın sokakta yaptığı kabalığı, kavgayı ben ana haberde izlemek zorunda değilim. Ben bunları gördüğüm zaman gerçekten üzülüyorum. Ben tekrar insanlara şiiri, sohbeti, muhabbeti, musikiyi öneriyorum. Siyasetin dışında bir hayat olduğunu söylemeliyim. Elinde imkanı olanlar, toplumu yönlendirme kabiliyeti olanlar, toplumu bu yöne yönlendirmekten bir an önce vazgeçmeliler.” diye aktardı.

mustafa-kabakci-1.jpeg

‘O MEDENİYETİ YENİDEN MAYALAYABİLİRİZ’

İnsanların eskisi gibi çevresiyle barışık olması gerektiğini ifade eden Kabakcı, “Bu gidişatın çokta iyi olmadığı kanaatindeyim. Biz bu memleketin iyiliğini ve güzelliğini istiyoruz. İstiyoruz ki atalarımızın dünden bugüne taşıdığı değerler kaybolmasın. Ümitsiz değiliz. O hamurun medeniyeti bu ülkede var. O medeniyeti yeniden mayalayabiliriz. Korkuları atacağız, sevinçlerle, umutlarla geleceğe doğru yürüyeceğiz. Akşama kadar bizim üzerimize ekranlardan kova kova çöp boca edenler, o çöplerden vazgeçsinler. Bizleri de kendisiyle, komşusuyla, etrafıyla barışık insanlar haline dönmemize yardımcı olsunlar.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :