Mustafa Kalaycı: Bayram ikramiyesi güncellenmeli

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, bayram ikramiyesi ödemelerinin güncellenerek arttırılmasının uygun olacağını söyledi.
Mustafa Kalaycı: Bayram ikramiyesi güncellenmeli

TBMM Genel Kurulunda, memur ve emekli maaşı artış oranının yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkarılması ile asgari ücret desteğine ilişkin "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" üzerine milletvekilleri söz aldı.

‘ESNAF VE ÇİFTÇİYE DE DESTEK SAĞLANMALI’

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, bayram ikramiyesi ödemelerinin güncellenerek arttırılmasının uygun olacağını söyledi. Esnaf ve çiftçiye de destek sağlanması ya da esnaf ve çiftçinin BAĞ-KUR prim oranlarında indirim yapılması gerektiğini belirten Kalaycı, muharip gazilerin şeref aylığının mutlaka eşitlenmesi ve artırılması görüşünde olduklarını dile getirdi.

‘VATANDAŞIMIZIN EKONOMİK YARARINI GÖZETEN KARARLARI DESTEKLİYORUZ’

Kalaycı, bununla birlikte, şehitlerin anne ve babalarının aylıklarının artırılmasını, şehit çocuklarının hepsine iş imkanı verilmesini, gazilere de ÖTV'siz araç alma imkanı tanınmasını ve malul sayılmayan gazilere "gazi"lik unvanı verilmesini gerekli gördüklerini kaydetti. Kalaycı, "MHP olarak vatandaşlarımızın ekonomik yararını gözeten, gelir ve ücret artışını sağlayan, enflasyona karşı koruyan her kararı elbette sonuna kadar destekliyoruz. Çalışanları, emeklileri, dul ve yetimleri sevindirecek her teklifin arkasındayız." ifadelerini kullandı. •AA

Etiketler :