Mustafa Kalaycı: Ülkemizi döviz ve faizle sıkıştıramazlar

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ‘Ülkemizi döviz ve faizle sıkıştıramazlar’ dedi.
Mustafa Kalaycı: Ülkemizi döviz ve faizle sıkıştıramazlar

İstihdam teşvikine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türkiye'nin bir yandan salgınla bir yandan terörle başarılı bir mücadele verirken diğer yandan da yoğun şekilde maruz kaldığı bölgesel ve küresel dayatmaları, ekonomik ve siyasi baskıları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de sağladığı imkanlarla, alınan etkili tedbirler sayesinde boşa çıkardığını belirterek, "Bilinmelidir ki döviz ve faiz üzerinden Türk ekonomisini sıkıştırma girişimleri de sonuçsuz kalacaktır" dedi.

 

Genel Kurulda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde siyasi parti grupları adına konuşmalar tamamlandı. MHP Grubu adına konuşan Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, bu teklifte de olduğu gibi, kanun tekliflerinde torba düzenlemeye gidilmesi, etki analizinin olmaması, bazı maddelerin ilgili ihtisas komisyonlarında görüşülmemesi gibi hususları uzun yıllardır eleştirdiklerini belirterek, yasama kalitesinin artırılması için TBMM İçtüzüğü'nün yepyeni bir anlayışla ele alınması konusunda tüm siyasi parti gruplarına sorumluluk düştüğünü anlattı. Türkiye'nin, salgına yönelik sağlık, güvenlik ve ekonomi başta olmak üzere her alanda etkili önlemleri süratle uygulamaya koyduğunu aktaran Kalaycı, ihtiyaç duyulan her girişimin akıl, sabır ve soğukkanlılıkla tereddütsüz ifa edildiğini, devletin tüm kurum ve kurullarıyla seferber olduğunu dile getirdi.

‘TÜRKİYE'NİN KRİZ YÖNETİMİ BİR BAŞARI HİKAYESİDİR’

Kalaycı, Türkiye'nin salgının başından itibaren gösterdiği kriz yönetiminin bir başarı hikayesi niteliğinde olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bu başarıda büyük katkısı bulunmaktadır. Ekonomi üzerinden sürekli kara propaganda yapan odakların bu sistemi karalama konusunda da emel ve ağız birliği içinde olmaları dikkat çekmektedir. Türkiye bir yandan salgınla bir yandan terörle başarılı bir mücadele verirken diğer yandan da yoğun bir şekilde maruz kaldığı bölgesel ve küresel dayatmaları, ekonomik ve siyasi baskıları, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de sağladığı imkanlarla, alınan etkili tedbirler sayesinde boşa çıkarmaktadır. Bilinmelidir ki döviz ve faiz üzerinden Türk ekonomisini sıkıştırma girişimleri de sonuçsuz kalacaktır." Kanun teklifinde yer alan kayıt dışı çalışanlara yönelik destek uygulamasının hem istismar edilebileceği hem de kayıt dışılığı özendirebileceği dikkate alınarak uygulamada sıkı denetim yapılması gerektiğini belirten Kalaycı, öte yandan düzenlemeyle vergi ve SGK primi olmak üzere kamu alacaklarının yapılandırılmasının hem ekonomi hem de vatandaşlar için olumlu olacağını ifade etti.

BASINDA FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI HAYATA GEÇİRİLECEK

Mustafa Kalaycı, partisinin, çiftçi, köylü ve esnafın kooperatifleri aracılığıyla kullandığı ve zamanında ödeyemediği kredi borçlarının da yapılandırma kapsamına alınması önerisinde bulunduğunu ancak üzerinde çalışılması gerekçesiyle teklifte yer almadığını da söyledi. Kanun teklifiyle basın kartı sahibi çalışanların fiili hizmet süresi zammına ilişkin düzenlemenin hayata geçirileceğini de anlatan Kalaycı, "Basın ve gazetecilik mesleğinde çalışanların tanımı yapılarak bu meslekte çalışanların tamamı fiili hizmet zammından yararlandırılmalıdır. Bu kapsamda, gerekli meslek yasası bir an önce hazırlanmalı ve yürürlüğü konulmalıdır" diye konuştu. Kalaycı, partisinin düzenlemeye destek verdiğini de bildirdi.